KAKVA DRAMA U TORINU / Sjajni Ivan Rakitić i suigrači osvojili europski naslov!

Image
Foto: AP Images

U finalu Europske lige između Seville i Benfice nije bilo pogodaka nakon 120 minuta igre, pa je odluka o pobjedniku pala u ruletu jedanesteraca. U toj lutriji sretnija je bila španjolska momčad predvođena Ivanom Rakitićem, najkorisnijim igračem finale utamice.

14.5.2014.
23:41
AP Images
VOYO logo

Finalna utakmica Europske lige između Benfice i Seville ponudila je mnogo trke i htijenja, ali malo pravih prilika za pogodak. Obje su momčadi više mislile na obranu vlastitog gola nego na to kako ugroziti suparnička vrata, pa su vrlo rijetko bile potrebne intervencije vratara.

Tijekom utakmice aktivniji su bili igrači Benfice koji su imali više pokušaja prema suparničkim vratarima, ali nisu znali pronaći put do mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images

Hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić odigrao je svih 120 minuta za Sevillu, te se istaknuo s nekoliko upotrebljivih lopti prema svojim napadačima. Najbolji potez povukao je u 53. minuti kada je dubinskom prizemnom loptom uposlio Reyesa, no udarac španjolskog napadača prohujao je pored vratnice.

I u produžetku je Rakitić bio 'mozak i pluća' Sevilline igre, davao je sve od sebe i u 103. fantastičnom loptom proigrao Baccu koji je bio u najboljoj prilici španjolske momčad na utakmici, ali je pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images

Uz igrača utakmice Rakitića, junak Seville postao je vratar Beto koji je obranio udarce s bijele točke Cardozu i Rodrigu, dok su sva četiri izvođača u sastavu Seville bila precizna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je ovo emotivna utakmica bila za hrvatskog reprezentativca pokazao je i trenutak kada je Gameiro pogodio jednaesterac za pobjedu Seville. Rakitić je jednostavno pao na koljena na centru igrališta i - zaplakao. Kasnije se u suzama pridružio suigračima koji su već slavili kod tribine sa Sevillinim navijačima.

Rakitić je drugi hrvatski nogometaš koji je kao kapetan odveo svoju momčad do naslova pobjednika Europpske lige, to isto uspjelo je i Dariju Srni sa Šahtarom 2009.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images

Sevilli je ovo treći osvojeni naslov u ovom natjecanju, bili su najbolji i 2006., te 2007. kada se ono zvalo Kup UEFA, dok je Benfica izgubila svoje osmo europskog finale zaredom, a drugu godinu uzastopno su izgubili finale Europske lige.

Prošle je godine portugalski velikan izgubio finale proriv Chelseaja golom u posljednjoj minuti utakmice, ove godine nisu imali sreće prilikom izvođenja jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo