Dobra predstava 'modrih' / Dinamo će na uzvrat u Litvu s dva pogotka prednosti

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka nogometaši Dinama su u Zagrebu pobijedili litvanskog prvaka Žalgirisa s 2-0, te stekli veliku prednost pred uzvrat za sedam dana u Kaunasu.

15.7.2014.
20:35
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka upisao pobjedu od 2-0 nad litavskim Žalgirisom i tako si osigurao miran uzvrat za tjedan dana u glavnom gradu Litve Vilniusu.

Hrvatski je prvak razočarao igrom u prvom poluvremenu, ali je zato odigrao odlično drugo poluvrijeme u kojem su pogocima El Arabi Soudanija (58) i Domagoja Antolića (69) konačno pronašli rješenje za iznimno defenzivnu igru Žalgirisa, koji se u Maksimiru većinu utakmice branio klasičnim "bunkerom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U potpuno nezanimljivom prvom dijelu Zagrepčani nisu uspjeli stvoriti niti jednu priliku, iako su imali veliku dominaciju protiv litvanske momčadi. U 53. minuti Dinamo je stvorio prvu priliku na utamici koju je Soudani upropastio udarcem pored vratnice.

U 58. minuti alžirski se reprezentativac iskupio pogotkom nakon što mu je Čop petom ostavio loptu, a Soudani preciznim udarcem konačno srušio litvanski 'bedem.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Soudani je u 64. minuti ponovno pobjegao svojim čuvarima, ali je opet bio neprecizan, da bi pet minuta kasnije uslijedila savršena akcija Dinama povećanje vodstva. Ademi je oduzeo loptu u svom šesnaestercu, uslijedilo je brzo i precizno izmjenjivanje dodavanja nekoliko igrača Dinama, da bi naposljetku Machado s desnog krila pronašao natrčalog Antolića koji pogađa sami kut za konačnih 2-0. Po svemu pokazanome u prvoj utakmici, Dinamo je puno kvalitetnija momčad od Žalgirisa, te bi sve osim pobjede Zagrepčana u uzvratu bilo iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo