Split domaćin Torinu / Dinamo izvukao Rumunje, Rijeka Sheriff, a Hajduk Dnipro!

Image

Prvi put u povijesti u ždrijebu play-offa Europske lige našla su se četiri hrvatska predstavnika. Dinamo je kao nositelj dobro prošao, baš kao i Rijeka kojoj su prijetila velika nogometna imena. Najteže suparnike su dobile splitske momčadi.

8.8.2014.
9:56
VOYO logo

SAŽETAK ŽDRIJEBA:

Najteži posao u posljednjem pretkolu Europske lige imate će nogometaši Splita, koji su na današnjem ždrijebu u Nyonu, za protivnika dobili talijanski Torino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački Dinamo igrat će protiv rumunjskog Petrolula, kojeg su u sezoni 1967/1968. eliminirali u 1. kolu Kupa Uefe. Tada je je u prvoj utakmici Dinamo u Maksimiru pobijedio 5-0, a strijelci su bili Hrvoje Jukić (51, 65), Ivica Kiš (57, 59) i Slaven Zambata (77). U uzvratu su poraženi 0-2.

Hajduk ide na ukrajinski Dnjipro, za kojeg igraju trojica bivših Hajdukovaca, Strinić, Kalinić i Bartulović. Hajduk je protiv Dnjipra igrao u sezoni 1985/1986. u osmini finala Kupa Uefa i slavio je u obje utakmice. Na Poljudu je Hajduk pobijedio sa 2-0, a oba gola zabio je Ivan Gudelj (47, 64), dok je u uzvratu bilo 1-0 za Splićane zahvaljujući autogolu Ukrajinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka će na moldavski Sheriff, koji u svojim redovima ima čak osam Brazilaca. Protiv njih nisu nikad igrali, ali zato Dinamo ima velika iskustva protiv Sheriffa.

U posljednje četiri godine Dinamo je igrao tri puta protiv Sheriffa, i to u uvijek u 3. pretkolu Lige prvaka. Prošle sezone Dinamo je slavio 3-0 i 1-0, u sezoni 2012/2013. Dinamo je također dobio oba susreta (4-0 i 1-0), a u sezoni 2010/2011. su ispali od Sheriffa. Tada je Dinamo u gostima odigrao 1-1, a isti rezultat bio je i u uzvratu na Maksimiru, pa je Sheriff prošao nakon boljeg izvođenja penala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve utakmice su na rasporedu 21. kolovoza, a uzvrati su tjedan dana kasnije. Split i Rijeka su domaćini u prvim susretima, a Dinamo i Hajduk gosti.

IZ MINUTE U MINUTU:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:16 -Rijeka je iz bubnja izvučena pretposljednja i za suparnika je dobila dobro poznati moldavski Sheriff.

13:14 - Dinamo će u prvoj utakmici gostovati u Rumunjskoj, baš kao i Hajduk u Ukrajini, dok će Split na svom travnjaku dočekati slavni Torino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:12 - Hajduk će priliku za prolazak u skupine Europske lige tražiti protiv ukrajinskog Dnipra.

13:09 - Od hrvatskih predstavnika prvo je Dinamo izvukao rumunjski Petrolul, zatim je Split za protivnika dobio talijanski Torino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:03 - "Pored nekih velikih nogometnih imena koji su u ždrijebu, nova imenea iz nekih manje poznatih sredina također sanjaju o plasmanu u skipine Europske lige. UEFA Europska liga doista nudi pravu raznolikost momčadi i međunarodnu pozornicu za igrače da pokažu svoje vještine široj nogometnoj publici. Što je još važnije, nudi priliku za nogometnu slavu svima", rekao je Gianni Infantino, glavni tajnik UEFA-e uoči ždrijeba.

Image

NAJAVA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo, Rijeka, Hajduk i Split hrvatski su klubovi koji će se danas u 13 sati naći u loncima ždrijeba za play-off Europske lige. 'Modri' su jedina momčad koja je tim ishodom razočarana, budući da im je cilj bio naći se u ždrijebu najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja, Lige prvaka.

No Dinamo će također biti u velikoj prednosti jer u ovom ždrijebu ima status nositelja, dok će se preostali hrvatski predstavnici morati pošteno pomučiti da dohvate skupine Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA je zasad objavila jakosne skupine pa smo tako doznali i potencijalne protivnike naših klubova.

Tako su mogući Dinamovi protivnici Pletikosin Rostov iz Rusije, azerbejdžanski Qarabağ, rumunjski Petrolul, moldavski Zimbru te Helsinki iz Finske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potencijalan protivnik Splićana je Tottenham Hotspur, dok se od ostalih klubova koje mogu izvući izdvajaju Maccabi Tel-Aviv FC iz Izraela te ukrajinski Dnipro.

Riječka Kantrida nakon prošlogodišnje senzacije nad Stuttgartom ponovno sanja ulazak u skupinu, a protivnici koji su im po mjeri su moldavski Sheriff te nešto jači Panathinaikos i Club Brugge, dok bi u slučaju susreta s Real Sociedadom ili milanskim Interom Riječanima bila potrebna nova senzacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo