RAZLOG POSRTANJA / 'I drugi imaju klasne igrače kao mi, samo oni više trče'

'Sve pada u vodu ako nemaš moć ponavljanja. Imamo kvalitetne igrače, ali ne za 90 minuta', rekao je izbornik Niko Kovač demistificirajući razloge posrtanja svoje momčadi u odlučujućem dvoboju u skupini na SP-u protiv Meksika.

1.9.2014.
12:32
VOYO logo

Uoči okupljanja reprezentacije na početku kvalifikacijskog ciklusa za Euro 2016. izbornik Niko Kovač se na konferenciji za novinare još jednom dotaknuo i Svjetskog prvenstva u Brazilu, analizirajući kvalitetu naše reprezentacije.

"Slažem se da imamo igrače koji su vrlo kvalitetni. No pogledajte analizu u trkačkom dijelu. Mi smo u prve tri utakmice bili 22. ekipa po istrčanim metrima. Ako nemaš moć ponavljanja, ne možeš biti uspješan. Nijemci su nama do finala oduzeli 10 km po utakmici. Sve pada u vodu ako nemaš moć ponavljanja. Imamo kvalitetne igrače, ali ne za 90 minuta", rekao je Kovač i onda izvukao svjež primjer iz nedjeljnog derbija na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je pobijedio u 95. minuti, jer je mogao trčati. To je poanta priče. I drugi imaju klasne igrače kao mi, samo što oni dulje traju. To je statistika. Vrlo jednostavno. Dinamo je dobio utakmicu kad je Hajduk pao."

Kovač tvrdi da je manjak u trkačkom dijelu stvar naslijeđa i običaja kakvi vladaju u hrvatskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko želi biti uspješan, mora istrčati 110, 120 kilometara po utakmici. Mi smo trčali u prosjeku 105. Nijemci su u polufinalu protiv Brazila istrčali 119, gdje su vodili 5-0 na poluvremenu. Čak i pet kilometara čini razliku. Kad nestane snage, nestane koncetracije, više je pogrešaka i to će iskoristiti svaka bolja ekipa", kazao je Kovač demistificirajući razloge posrtanja svoje momčadi u odlučujućem dvoboju u skupini na SP-u protiv Meksika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo