tko je kriv za nerede? / UEFA otvorila istragu, čeka izvještaj s utakmice u Beogradu

Image
Foto: AP Images

Europska nogometna federacija (UEFA) danas je poručila kako je otvorena istraga o neredima u Beogradu na utakmici između Srbije i Albanije, a odluka o sankcijama će biti donijeta nakon što se prouči izvještaj suca i delegata.

15.10.2014.
11:39
AP Images
VOYO logo

Nakon što je susret između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za EURO 2016. prekinut u 42. minuti zbog incidenata na terenu i tribinama, iz Europske nogometne federacije (UEFA) su danas poručili kako je otvorena istraga o događajima u Beogradu, a odluka o sankcijama će biti donijeta nakon što se prouči izvještaj suca i delegata.

Serija incidenata započela je u 42. minuti kada se iznad travnjaka stadiona Partizana pojavio mali leteći objekt na daljinsko upravljanje s albanskom zastavom. Srpski nogometaš Stefan Mitrović uhvatio je zastavu, a na njega su potom nasrnuli albanski nogometaši u pokušaju da mu je otmu. Na teren je potom utrčalo nekoliko navijača i nastala je opća tučnjava, pa je sudac utakmice Martin Atkinson iz Engleske odlučio prekinuti dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Albanije su prilikom izlaska s terena gađani bakljama i upaljačima, a jedan je navijač utrčao na atletsku stazu i udario jednog albanskog nogometaša. Prekid je trajao više od 50 minuta, a nakon što je policija ispraznila dio južne tribine, srpski nogometaši su izašli na teren čekajući nastavak i albanske igrače, no odlučeno je da nastavka neće biti.

"Poslije svega što se dogodilo utakmica se morala prekinuti. Ne želim komentirati tko je kriv. O tome će odluku donijeti Disciplinska komisija Uefe. Mogu samo potvrditi kako smo specijalni izvjestitelj, sudac i ja podnijeli izvještaj," kazao je delegat utakmice Nizozemac Harry Been.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je igrana na stadionu Partizana pred 25.000 gledatelja, a do prekida je rezultat bio 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo