još uvijek neporaženi od 'azzura' / Remi Hrvatske i Italije ostao u sjeni bakljade naših navijača

Image
Foto: AP Images

U susretu četvrtog kola skupine H kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine Hrvatska je na stadionu San Siro pred 63.000 gledatelja odigrala 1-1 protiv Italije zadržavši vodeće mjesto na ljestvici.

16.11.2014.
23:03
AP Images
VOYO logo

U susretu 4. kola skupine H kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine Hrvatska je na San Siru remizirala protiv domaćine Italije 1-1 i tako zadržala vodeće mjesto na tablici skupine H.

Nažalost, sjajna igra 'Vatrenih' ostala je u sjeni divljanja hrvatskih navijača kojih su velikom bakljadom izazvali prekid utakmice u 71. minuti. Huligani su zatrpali travnjak San Sira nakon čega je sudac Bjorn Kuipers povukao igrače u svlačionicu, a specijalna policija je ušla na tribinu. Prekid je trajao deset minuta nakon čega je utakmica nastavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je krenula vrlo ambiciozno u utakmicu i već u 6. minuti mogla je povesti. Nakon kornera prvo se Buffon ispriječio Perišiću, a potom je Vida sa deset metara pucao iznad gola. U 10. minuti Modrić je pucao sa 25 metara u donji desni kut Buffona, ali talijanski vratar je na mjestu.

I onda u 11. minuti iz akcije koja nije puno obećavala Italija je povela. Smušenost u hrvatskoj obrani omogućila da veznjak Candreva sa 18 metara neometan nacilja i pogodi za vodstvo 1-0. Talijansko vodstvo nije dugo trajalo. U 15. minuti Ivan Perišić je iz teške situacije, sa 13 metara iskosa, pokriven sa nekoliko igrača, odličnim udarcem po zemlji zabio za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 28. minuti veliki gubitak za Hrvatsku, jer je Modrić zbog ozljede morao napustiti teren, a zamijenio ga je Mateo Kovačić.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena još jedna stopostotna prilika za "Vatrene". Perišić je ubacio, a nakon zračnog dvoboja Buffona i Mandžukića, lopta se odbila do neometanog Olića koji puca sa pet metara, ali Ranocchia izbija sa gol-linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu Italija se povukla na svoju polovicu čekajući priliku iz kontranapada, i tako se situacija odvijala sve do 70 minute. Nakon toga najviše je prijetio El Shaarawy, koji je u igru ušao u 52. minuti. Nekoliko je puta opasno pucao, ali njegove lopte su završavale pored gola ili u hrvatskom bloku. Ipak, najbolje prilike u drugom poluvremenu imala je Hrvatska. U 50. minuti Srna je ubacio po zemlji, a Kovačić puca iz trka, ali Buffon brani. U 87. minuti Perišić je iskosa izbio sam pred talijanskog golmana, ali lopta je prohujala pored vratnice.

U ostalim susretima iz naše skupine Norveška je pobijedila Azerbajdžan 1-0, dok je Bugarska odigrala 1-1 protiv Malte. Na ljestvici vodi Hrvatska sa 10 bodova koliko ima i Italija, no 'Vatreni' imaju bolju razliku pogodaka. Norveška je treća s devet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući nastup Hrvatska će imati 28. ožujka iduće godine kod kuće protiv Norveške.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo