HULIGANI U PRVOM PLANU / Kaos u Podgorici: bakljom pogođen ruski vratar, utakmica prekinuta u 67. minuti

Image
Foto: AP

Nažalost, nereda je bilo i prije utakmice u središtu Podgorice, a izazvali su ih ruski navijači

28.3.2015.
8:05
AP
VOYO logo

PODGORICA - Utakmica petog kola C skupine kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj 2016. godine između Crne Gore i Rusije u Podgorici prekinuta je u 67. minuti pri rezultatu 0-0 nakon što je ruski igrač Dmitrij Kombarov pogođen nepoznatim predmetom s tribine.

Nakon toga je došlo do koškanja između igrača na teren, pa je njemački sudac Deniz Aytekin prekinuo utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to drugi prekid nakon što je već u prvoj minuti utakmice ruski vratar Igor Akinfejev pogođen bakljom u glavu nakon čega je na nosilima iznesen s terena i prebačen u bolnicu gdje je zadržan na promatranju.

Prekid je trajao više od pola sata, a kada je utakmica nastavljena umjesto Akinfejeva mjesto na golu zauzeo je Jurij Lodigin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do gužve je došlo i u poluvremenu kada je na tribini došlo do tučnjave između crnogorskih i ruskih navijača pa se već tada činilo kako neće biti nastavka.

Image
Foto: AP

Crna Gora - Rusija

No policija je smirila situaciju i drugo poluvrijeme je ipak nastavljeno, međutim u 67. minuti je došlo do novog incidenta. Kombarov je signalizirao da je pogođen i sudac je prekinuo susret. Samo dvije minute ranije Rusi su imali veliku priliku za vodstvo, no Širokov je promašio jedanaesterac. Točnije njegov udarac je obranio Poleksić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, nereda je bilo i prije utakmice u središtu Podgorice, a izazvali su ih ruski navijači. Skupina od 50 gostujućih navijača se okupila na Trgu republike, gdje je prvo pjevala i uzvikivala "Rusija i Srbija, braća zauvijek," a potom i pokušala zapaliti američku zastavu, no u tome ih je spriječila policija. Zatvoreno je i više ulica u središtu grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo