privedeno ih je 12 / Huligani napali delegaciju HNS-a: Martinac dobio nekoliko udaraca, Vrbanović pogođen bocom

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza imala je neugodan incident na putu za Split gdje u utorak s predstavnicima Hajduka i Grada treba razgovarati o organizaciji susreta Italija - Hrvatska

13.4.2015.
19:04
VOYO logo

Na odmorištu Zir skupina od 12 huligana s obilježjima HNK Hajduk prvo je verbalno, a potom i fizički napala delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza.

Zahvaljujući smirenoj reakciji predstavnika HNS-a, incident je završen bez ozbiljnijih posljedica, uz manju štetu na službenom automobilu Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U delegaciji HNS-a bili su izvršni predsjednik Damir Vrbanović, izbornik Niko Kovač, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, team managerica Iva Olivari, match manager Alan Balen, ticketing manager Nikša Martinac i glasnogovornik Tomislav Pacak.

Na mjesto incidenta pozvana je policija koja je izvršila očevid uz punu suradnju predstavnika Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna skupina huligana je na odmorištu Zir napala prvo verbalno, a potom fizički delegaciju HNS-a koja se uputila na sastanak s predsjednicima Hajduka i grada Splita koji su se uputili na sastanak oko organizacije Hrvatska - Italija. Nije nitko ozlijeđen, bilo je fizičkog naguravanja i nekakvih udaraca, ali nema ozbiljnijih ozljeda. Na kraju se djeločmino to smirilo zahvaljujući izborniku Kovaču koji je upregnuo sve snage da razogovorom pokuša smiriti tu skupinu huligana", rekao je Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a za RTL Danas.

Skupina od 12 huligana, koji su napali 7 članova HNS-a na odmorištu A1 Zir, među kojima i izbornika Niku Kovača, uhvaćeni su u Gračacu i privedeni u policiju u Gospić na krim obradu. Nitko od napadnutih nije prijavio ozlijedu, a očevid je gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji doznaje kako je delegacija stala na odmorištu kako bi ručali u restoranu 'Macoli', a potom ih je vidjela skupina od 12 huligana.

'Ticketing menadžer' Nikša Martinac dobio je nekoliko udaraca, a Damir Vrbanović je pogodđen plastičnom bocom vode u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez ponovno osuđuje svaki oblik navijačkog nasilja te će se nastaviti boriti protiv huliganizma svim sredstvima koje ima na raspolaganju.

Usprkos ovakvom neugodnom incidentu, svjesni su kako ovi huligani ne predstavljaju Hajduk, navijačku skupinu Torcidu ili grad Split i HNS dodaje kako neće dopustiti da takvi huligani utječu na namjeru rukovodstva Saveza da reprezentacija boravi u Splitu za predstojeću utakmicu protiv Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani Splita i Dalmacije zaslužuju utakmice reprezentacije, kao što svi ljubitelji nogometa u Hrvatskoj zaslužuju živjeti u državi bez huliganizma, stoji na službenim stranicama HNS-a.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo