NEMA UTJEHE / Hrvatice propustile šansu života!

Image
Foto: Pixsell

Hrvatske rukometašice poražene su u četvrtfinalu olimpijskog turnira od Španjolske 22:25 te su ispale iz borbe za odličja. U susretu sa čak 18 tehničkih pogrešaka, te ozljedu ponajbolje igračice Andree Penezić u 40 .minuti, plasman u polufinale je ostao samo san.

7.8.2012.
16:06
Pixsell
VOYO logo

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 22:25 (12:13)

LONDON. Dvorana Copper Box; Suci: Vaclav Horacek i Jiri Novotny (oba Češka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA:

Grubišić, Jelčić; Tatari 5, Jovetić 1, Šerić 1, Gaće 1, Pušić-Koroljević, Horvat 1, Franić 1, Penezić 3, Lovrić 2, Zebić 3 (2), Milanović-Litre 2, Bašić 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠPANJOLSKA:

Jimenez Navarro, Ciobanu; Lopez Herrero, Barno, Alberto 2, Fernandez Ibanez 3, Cuadro 1, Mangue 3, Aguilar 3, Alonso 3 (1), Pinedo 7, Fernadez Molino 3, Amoros, Elorza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SEDMERCI: Hrvatska 2/2, Španjolska 1/3
ISKLJUČENJA: Hrvatska 12 minuta, Španjolska 6 minuta

Kola su krenula nizbrdo u 40. minuti kada je naša ponajbolja igračica Andrea Penezić ozlijedila gležanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je upravo preko Španjolske izborila plasman na Olimpijske igre u Londonu. U odlučujućem, posljednjem kolu kvalifikacijskog turnira u Guadalajari hrvatske rukometašice slavile su protiv domaćina Španjolske s 23:22.

Osim u kvalifikacijama za OI, Hrvatice su protiv Španjolske igrale i prije polaska u London. U dvije pripremne utakmice naše su djevojke upisale jednu pobjedu (30:26) i jedan poraz (27:29).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, u Londonu nisu uspjele. U susretu sa čak 18 tehničkih pogrešaka, četiri zapucana zicera i uz ozljedu ponajbolje igračice Andree Penezić u 40. minuti, plasman u polufinale je ostao nedostižan.

Image
Foto: Pixsell

Utakmica generacije, kako su je prozvale hrvatske igračice, nije za njih najbolje počela. Španjolska je povela 2:0, uz dvije tehničke pogreške Canjuginih igračica. Hrvatice su uzvratile s dva gola, a zatim okrenule rezultat do vodstva 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim trenucima imale su i napad za plus tri, no Maja Zebić je u kontri pogodila vratnicu. Španjolska se vratila u igru serijom 3:0 i do konca prvog dijela igralo se gol za gol. Hrvatska je u prvom poluvremenu imala čak osam tehničkih pogrešaka i osam minuta igračicu manje, pa je minus jedan na poluvremenu (12:13) još i bio dobar rezultat.

Odabranice Vladimira Canjuge daleko su bolje otvorile drugo poluvrijeme i nakon što su u 32. minuti došle do vodstva 15:14 imale su čak pet napada za +2, no niti jedan nisu iskoristile. Kola su krenula nizbrdo u 40. minuti kada je ponajbolja igračica Andrea Penezić ozlijedila gležanj.

Image
Foto: Pixsell

Bio je to šok od kojeg se, kasnije se pokazalo, hrvatske rukometašice nisu oporavile do kraja dvoboja. Nakon njezina izlaska Španjolska je pobjegla na plus tri (19:16), no sjajna Ivana Jelčić vratila nas je u život i golovima Ivane Lovrić i Dijane Jovetić stigli smo na minus jedan (18:19).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devet minuta prije kraja utakmice Španjolska je ponovo pobjegla na plus tri (21:18), a kada je tri minute prije kraja Fernandez Ibanez zabila za 24:20 priči je bio kraj.

Najbolja igračica u hrvatskim redovima bila je vratarka Ivana Jelčić sa čak 16 obrana, Miranda Tatari je zabila pet golova, a Maja Zebić i Andrea Penezić po tri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suparničkim redovima najbolje su bile Elisabetzh Pinedo Saenz sa sedam golova, te vratarka Silvia Jimenez Navarro sa deset obrana.

Španjolska će u polufinalu igrati protiv boljih iz susreta Francuska - Crna Gora. Hrvatskim rukometašicama ostaje utjeha kako je plasman u četvrtfinale OI najveći uspjeh ženskog rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo