na četvrtom mjestu / Ivica Kostelić samo 23 stotinke iza vodećeg!

Image
Foto: PIXSELL

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić je u prvoj vožnji slaloma, koji se vozi za Svjetski kup na Sljemenu, neslužbeno zauzeo četvrto mjesto nakon prvih 30. skijaša s vremenom 58.88 sekunde i sa 23 stotinke zaostatka za najbržim Šveđaninom Jensom Byggmarkom. Druga je vožnja na rasporedu u 14,00 sati.

6.1.2013.
9:00
PIXSELL
VOYO logo

Sada je već jasno - Ivica će se boriti za postolje!

"Nije loše. Zaostatak je u dometu, staza je dobra, koljeno isto", komentirao je u svom stilu Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvih 10 skijaša na Sljemenu vodeći je Jens Byggmark iz Švedske. Drugi je Austrijanac Marcel Hirscher, treći Talijan Stefano Gross, a Ivica Kostelić je na četvrtom mjestu sa samo 0,23 zaostatka za vodećim Byggmarkom. Druga vožnja slaloma je na rasporedu u 14 sati.

Pojavile su se rupe na stazi, pa je skijašima teško voziti. Utrku prati oko 14.000 ljudi na Sljemenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić ima 35 stotinki zaostatka na prvom prolazu! U drugom prolazu smanjio je zaostatak na 20 stotinki.

Hirscher je drugi! Ima jednu stotinku zaostatka za Byggmarom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:45 Počeo je slalom na Sljemenu.Prvi je sa startne kućice krenuo Jens Byggmark, koji je ostvario vrijeme 58.65.

Oko 10.000 navijača došlo je na Sljeme, ali još ih dosta putuje prema Sljemenu.

10:00 Navijači od ranog jutra stižu na Sljeme. Temperatura je oko nule i pada lagani snijeg. Staza je spremna za skijaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

____________________________________________________________________________

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić startat će kao četvrti, a nedjeljno, šesto izdanje muške slalomske utrke Svjetskog kupa na Sljemenu otvorit će Šveđanin Jens Byggmark.

Trenutno vodeći slalomaš svijeta Šveđanin Andre Myhrer startat će kao sedmi, prošlogodišnji pobjednik Austrijanac Marcel Hirscher iz sljemenske će startne kućice krenuti treći, a pobjednik zadnjega natjecanja u Muenchenu Nijemac Felix Neureuther kao šesti.

Od prvih sedam slalomaša svijeta Talijan Stefano Gross će krenuti kao drugi, a njegov sunarodnjak Cristian Deville peti, dok najveća nada svjetskog skijanja Francuz Alexis Pinturault ima startni broj 14.

Ivica zbog bolova u koljenu po prvi puta nije glavni favorit za pobjedu za Sljemenu, ali je dodao kako to ne mora biti nedostatak.

"Koljeno je puno bolje negoli ranije, prije tri dana sam dobio injekciju i poboljšanje je očito. Znam da ove godine nisam među najvećim favoritima, a ja tu vidim puno pozitivnih stvari i puno manje pritiska za razliku od prošlih godina. Jedva čekam utrku, staza je vrlo tvrda, ledena, te će bez problema izdržati obje utrke", kazao je Kostelić, koji je na Sljemenu nastupio dosad pet puta, ima tri druga i jedno treće mjesto, te samo jedno odustajanje.

Uz najboljeg hrvatskog skijaša Ivicu Kostelića, slalom će voziti još četvorica hrvatskih skijaša - Dalibor Šamšal, Istok Rodeš, Matej Vidović, te Filip Zubčić. Prva vožnja na rasporedu je u 10.45 sati, a druga u 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZET je organizirao izvanredne linije za prijevoz gledatelja na slalomske utrke Svjetskog skijaškog kupa VIP Snow Queen Trophy. Uz postojeće, uspostavljena su nova tramvajska stajališta na terminalu Mihaljevac, na Ksaverskoj cesti, neposredno prije raskrižja s Gračanskom cestom, kako bi se putnicima osigurao najkraći mogući put od tramvaja do autobusa (i obrnuto).

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo