SUDAC OŠTETIO SPLIĆANE / Dinamo s igračem manje srušio Hajduk na Poljudu!

Image
Foto: PIXSELL

Pred 25.000 gledatelja sudio je Bebek iz Rijeke. Susret se trebao igrati u nedjelju, ali je morao biti odgođen za tri dana zbog poplavljenog terena.

27.2.2013.
21:01
PIXSELL
VOYO logo

U zaostalom susretu 21. kola Prve HNL Dinamo je kao gost na Poljudu pobijedio Hajduk sa 2-1 (2-1). Strijelci: 0-1 Krstanović (11), 1-1 Jozinović (42), 1-2 Ibanez (43).

Pred 25.000 gledatelja sudio je Bebek iz Rijeke. Susret se trebao igrati u nedjelju, ali je morao biti odgođen za tri dana zbog poplavljenog terena. Ovom pobjedom vodeći Dinamo je povećao svoju prednost u odnosu na drugi Hajduk na 11 bodova. Dinamo ima 47 bodova, Hajduk 36, koliko ima i treća Lokomotiva. Slijede Split i Rijeka sa po 33 boda, te Slaven Belupo sa 32.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je agresivnije krenuo u susret, a takav mu se pristup isplatio u 11. minuti. Mladi, 17-godišnji debitant u Dinamovom sastavu Tin Jedvaj odlično je prošao kroz sredinu terena, te pravovremeno proslijedio loptu na desno krilo za Krstanovića koji je izbio sam pred Blaževića. Visoki napadač "plavih" obišao je vratara "bijelih" i smireno zatresao mrežu.

Image
Foto: PIXSELL

U sljedećih 15-ak minuta Dinamo je mogao povećati svoju prednost, ali njegovi igrači nisu uspjeli iskoristiti neopreznosti neiskusnih stopera Hajduka. U 21. minuti je Milić izgubio loptu na 30-ak metara od svog gola, Leko je dodao Brozoviću, ali udarac potonjeg je završio u vanjskoj strani mreže. Samo tri minute kasnije kao posljednji igrač obrane pogriješio je Nižić kojemu je Sammir oteo loptu, ali Dinamov Brazilac je šutirao izuzetno loše iz čiste prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Hajduk nije uspio kazniti te promašaje iako je od sredine prvog poluvremena preuzeo inicijativu. Najveću priliku na utakmici imao je Antonio Milić koji je u 32. minuti promašio nemoguće. U gužvi nakon kornera lopta je pala pred nogu Miliću koji je s dva metra promašio prazna vrata iako se nalazio po sredini gola.

Ipak, Hajdukov pritisak je urodio plodom u 42. minuti, nakon još jednog kornera lopta je stigla do Jozinovića koji je pucao s više od 20 metara, a njegov prizemni udarac je okrznuo Šimunića, prevario Kelavu i završio u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo minutu potom Dinamo je ponovno poveo, a u strijelce se nenamjerno upisao Luis Ibanez. Argentinac je želio uputiti centaršut u kazneni prostor domaćih, ali lopta mu je prešla preko noge i završila u samom gornjem lijevom kutu nemoćnog Blaževića.

Image
Foto: PIXSELL

U drugom se poluvremenu igralo rastrgano s mnogo grubih prekršaja što je rezultiralo i crvenim kartonom Marcelu Brozoviću u 65. minuti. Mladi veznjak Dinama isključen je zbog dva prekrašaja za koje je zaslužio žute kartone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku u nastavku imao je Duje Čop u 59. minuti, ali njegov dobar udarac glavom lijepo je obranio Blažević. Tri minute potom Caktaš je pokušao iz slobodnog udarca sa 30-ak metara iskosa iznenaditi Kelavu, ali vratar Dinama je uspio izbiti loptu ispod same grede.

Hajduk je teško oštećen u 80. minuti kada je udarac Tina Svena Sušića sa 10-ak metara branič Dinama Šime Vrsaljko namjerno zaustavio rukom ležeći na tlu, ali sudac Bebek nije dosudio kazneni udarac za domaće, te dodijelio žuti karton Vrsaljku kojemu bi to bio drugi žuti, pa bi Dinamo završnicu igrao s devetoricom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba sastava su u završnici imali po još jednu šansu, ali Čop je u 83. minuti promašio iz situacije kada je pred sobom imao samo Blaževića, da bi Andrijašević u 85. minuti nakon kornera glavom pucao malo preko gola.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo