TURCI ŠOKIRALI SCHALKE / Proradio Barcin stroj: Messi i društvo ponizili Milan!

Image
Foto: AP

Nogometaši Barcelone izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala na stadionu Camp Nou deklasirali Milan 4:0 i tako nadoknadili poraz 0:2 iz prve utakmice.

12.3.2013.
22:25
AP
VOYO logo

Barcelona nije mogla bolje otvoriti utakmicu. Povela je već u petoj minuti golom LionelaMessija. Argentinski 'čarobnjak' je s ruba kaznenog prostora pogodio same rašlje.

U 13. minuti je vrlo lako moglo biti i 2:0, no Iniestin udarac sa 18 metara je Abbiati odbio u vratnicu. Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 37. minuti kada se Niang gotovo s centra sjurio prema Barcinim vratima, no umjesto gola pogodio je vratnicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svega dvije minute kasnije Messi je novim udarcem s ruba kaznenog prostora, ovoga puta po zemlji svladao talijanskog vratara čime je katalonska momčad nadoknadila minus iz prve utakmice već nakon prvog poluvremena. 

Barca je u prednost stigla već u 55. minuti kada je DavidVilla zabio treći gol na utakmici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan kako više nema što čekati MassimilianoAllegri je u 'vatru' gurnuo Robinha i Muntarija, a potom i Krkica. Priliku za povratak u život Milan je imao u 80. minuti kada se u izglednoj prilici našao Robinho, no njegov udarac je blokirao Alba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve dvojbe oko pitanja prolaska u četvrtfinale Barca je riješila brzom kontrom u sudačkoj nadoknadi koju je realizirao Jordi Alba.

Barca je tako izborila šesto uzastopno četvrtfinale elitnog natjecanja 'Starog kontinenta' nastavivši put prema trećoj kruni u zadnjih pet godina. Barca je ujedno postala i prva momčad koja je nadoknadila 0:2 iz prve utakmice, dok je Milan tek drugi put u 14 navrata ispao nakon što je u prvoj utakmici slavio 2:0. To mu se dogodilo i 1996. godine kada je u četvrtfinalu Kupa Uefa 1996. izgubi kod Bordeauxa 0:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je bilo i u drugom susretu večeri. Galatarasay je pobjedom kod Schalkea (3:2) izborio četvrtfinale Lige prvaka nakon 12 godina, a turskoj momčadi su se tako isplatile kupovine WesleyaSneijdera i DidieraDrogbe.

Nijemci su poveli u 17. minuti pogotkom RomanaNeudstadtera nakon veklike gužve, no Turci su uspjeli sve preokrenuti dokraja prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je bivši igrač Schalkea HamitAltintop snažnim i preciznim udarcem u 37. minuti poravnao na 1:1, da bi u neobičnoj akciji u 42. minuti najbolji strijelac Lige prvaka BurakYilmaz iz protunapada doveo Galatasaray u vodstvo.

Schalke je izjednačio u 63. minuti pogotkom Bastosa iz ogromne gužve pred turskim golom, a kada su u zadnjih desetak minuta Nijemci krenuli po treći pogodak, u posljednjim sekundama dvoboja UmutBulut je iz protunapada zabio za 3:2 i pobjedu i prolaz Galatasaraya među osam najboljih ekipa Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo