TRABZONSPOR U ZAGREBU / Hajduk putuje u Gruziju, Rijeka u Ljubljanu

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Osim za kvalifikacije Lige prvaka, u petak su u Nyonu određeni i parovi za 3. pretkolo Europske lige u kojem bi hrvatski nogomet mogao imati tri predstavnika.

19.7.2013.
13:26
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

NYON - Hrvatski nogometni klubovi Hajduk, Rijeka i Lokomotiva doznali su moguće protivnike u 3. pretkolu Europske lige.

Ukoliko preskoči Turnovo, Hajduk u idućoj rundi očekuje po svemu sudeći gruzijska momčad Dila Gori koja je u prvom susretu na svom terenu pobijedila danski AaB Aalborg 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka će u idućem krugu natjecanja igrati protiv pobjednika susreta ljubljanske Olimpije i slovačke Žiline. U prvom susretu Olimpija je u Ljubljani slavila 3:1.

Najtežeg suparnika izvukla je Lokomotiva koja će igrati protiv Trabzonspora ili Derry City. Turci su u prvom susretu u Istanbulu slavili 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk i Rijeka u prvim bi susretima bili domaćini, dok Lokomotivu očekuje gostovanje u Turskoj. Prve utakmice 3. prekola Europske lige na rasporedu su 1. kolovoza, dok su uzvratni susreti 8. kolovoza.

Naravno, prije toga hrvatski prvoligaši moraju odraditi uzvratne oglede drugog pretkola. Za Rijeku neće biti problema na gostovanju u Walesu jer je na Kantridi deklasirala Prestatyn Town 5:0. Lokomotiva će na stadionu Maksimir idućeg četvrtka braniti pobjedu 2:1 ostvarenu u Minsku protiv Dinama, dok je Hajduk identičnim rezultatom na Poljudu porazio makedonsku ekipu Turnovo i sada ga očekuje uzvrat u Skoplju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo