SRBIJA SE OPROSTILA OD BRAZILA / Hrvatska uzela bod na Marakani i osigurala drugu poziciju!

Image

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u Beogradu 1:1 protiv Srbije i dva kola prije kraja kvalifikacija sve je dalje od prvog mjesta u skupini i direktnog plasmana na SP 2014. godine u Brazilu. No, Vatreni su osigurali drugo mjesto i dodatne kvalifikacije.

6.9.2013.
21:08
VOYO logo

BEOGRAD - Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u Beogradu 1-1 protiv Srbije i dva kola prije kraja kvalifikacija sve je dalje od prvog mjesta u skupini i direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Vatrene dočekao transparent 'Vukovar' na ćirilici

Mourinho u Beogradu snimao srpske zvijezde

Belgijci pobjegli Vatrenima na pet bodova razlike!

Međutim, ovim rezultatom Hrvatska je osigurala drugo mjesto u skupini i ulazak u dodatne kvalifikacije. Hrvatska je povela golom MarijaMandžukića u 53. minuti, a izjednačio je AleksandarMitrović u 66. minuti. Obje momčadi završile su utakmicu s igračem manje. Kod domaćina je u 75. minuti pocrvenio NemanjaMatić, a u hrvatskim redovima JosipŠimunić u 80. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je otvoren očekivanim pritiskom Srbije koja je već u šestoj minuti mogla do vodstva. Nakon ubačaja iz kornera Mitrović je s pet metara pogodio vratnicu. Deset minuta kasnije Tošić je s desne strane opasno pucao, no lopta je prošla tik uz vratnicu. U 19. minuti zaprijetio je i Ivanović, no srećom preko gola.

Image

Hrvatskoj je trebalo čak 30 minuta kako bi se približila suparničkim vratima, no Olić je nakon Srnina ubačaja pucao loše. Nažalost, bila je to jedina ozbiljnija akcija 'kockastih' u prvih 45 minuta. Koliko smo bili nemoćni pokazuje i podatak kako tijekom prvih 45 minuta nismo uputili niti jedan udarac prema vratima Vladimira Stojkovića premda smo u sastavu imali tri napadača (Mandžukić, Olić, Eduardo). Olako smo gubili posjed lopte i u potpunosti se okrenuli obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon bezidejnih i loših 45 minuta bilo je očekivati promjene u hrvatskom sastavu, no IgorŠtimac je poslao na teren isti sastav i pogodio. U 53. minuti 'Vatreni' su poveli nakon sjajne akcije Darija Srne i Marija Mandžukića. Hrvatski kapetan je ukrao loptu i sjajno uposlio Mandžukića koji je izbio ispred Stojkovića i zabio za vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je potom povukao s terena Olića i Eduarda i ubacio dva veznjaka, Perišića i Kovačića kako bi dobio kontrolu na sredini terena. Njegov kolega na suparničkoj strani SinišaMihajlovića sve je karte bacio na napad i u 66. minuti domaćin je nakon prekida izjednačio. Sulejmani je ubacio, a Mitrović udarcem glavom svladao Pletikosu.

Petnaest minuta prije kraja utakmice Srbija je ostala s igračem manje nakon što je  ponajbolji srpski igrač Matić dobio crveni karton. Svjestan kako je igrač više prilika za pobjedu u Beogradu Štimac je u 'vatru' gurnuo NikicuJelavića. No, pet minuta kasnije pocrvenio je i Josip Šimunić nakon što je Sulejmani pobjegao nakon loše izvedenog kornera hrvatske reprezentacije. S jednakim brojem igrača Srbija je bila konkretnija, no rezultat se više nije mijenjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija je u Glasgowu pobijedila Škotsku 2-0 golovima Defoura (38) i Mirallasa (89), dok je Makedonija u Skoplju pobijedila Wales 2-1. Golove za domaćine postigli su IvanTričkovski (21) i AleksandarTrajkovski (80), dok je strijelac za Wales bio AaronRamsey (39-11m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Belgija sa 22 boda, Hrvatska ima pet bodova manje, a Srbija je treća s osam bodova. slijede Makedonija (7), Wales (6) i Škotska (5). U idućem susretu Hrvatska će 11. listopada ugostiti Belgiju, a potom u zadnjem kolu 15. listopada putuje u Škotsku.

__________________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAJAVA SUSRETA

20:22 - Izbornici su objavili sastave:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Nastasić, Subotić, Kolarov - Đuričić, Matić, Fejsa, Tošić - Mitrović, Marković

HRVATSKA: Pletikosa - Srna, Šimunić, Ćorluka, Lovren - Modrić, Vukojević, Rakitić - Olić, Mandžukić, Eduardo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:15 - Kada su reprezentativci Srbije izlazili na zagrijavanje s razglasa se začula Severina i reklama za sladoled. Kada su čuli pjesmu, navijači su se oglasili zvižducima.

20:04 - Na Marakanu je već stigao Jose Mourinho koji će, kako kaže, navijati za Srbiju. Njegov šef Roman Abramovič ipak je otkazao dolazak na dvoboj godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18:52 - Dosad je na Marakani postavljen samo jedan transparent, a riječ je o natpisu Vukovar na ćirilici.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

18:41 - Na graničnim prijelazima prema Srbiji nisu tijekom današnjega dana zabilježeni organizirani dolasci hrvatskih navijača koji bi se u većem broju uputila na večerašnju kvalifikacijsku nogometnu utakmicu između Srbije i Hrvatske, potvrdio je Hini glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

"Čak i ako je riječ o pojedinačnim odlascima u Beograd osobnim automobilima, nisu zabilježeni takvi koji bi graničnim prijelazima pristupili s vidljivo istaknutim hrvatskim obilježjima", rekao je Džigumović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18:07 - Prvi potpredsjednik vlade i koordinator službi sigurnosti Aleksandar Vučić izjavio je u petak da će nogometna utakmica Srbija-Hrvatska biti test koji će pokazati funkcionira li država te poručio da će svi koji prekrše zakon biti strogo kažnjeni.

“Danas imamo test o tome funkcionira li država. Nama se ne može dogoditi da dođete i nekažnjeno razbijete ploče s latiničnim pismom, ćiriličnim, ovim ili onim pismom. To je u Srbiji nemoguće”, citira agencija Tanjug izjavu srbijanskog vicepremijera danas nakon poslovnog ručka koji je u hotelu “Hyatt” organizirala američka gospodarska komora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je istaknuo da je Srbija ozbiljna država s kojom nema igre, te da će oni koji misle suprotno “biti sankcionirani jasno i žestoko”.

Država ima obvezu jamčiti mir svakome tko dođe na utakmicu i tako će i biti, naglasio je srbijanski vicepremijer Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18:04 - Blic piše kako je do četvrtka navečer prodano 25.000 ulaznica za utakmicu pa se pretpostavlja da Marakana neće biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

17:26 - U beogradskim kladionicama, sudeći po ponuđenim omjerima, pobjeda nogometne reprezentacije Hrvatske donijela bi tek 0,25 posto više novca potencijalnom 'kockaru' koji bi uložio novac na 'vatrene' nego na 'orlove', jer su kvote za pobjedu Hrvatske 2,85, a Srbije 2,60. Tip na neodlučen ishod utakmice je 2,90, dok su najveći omjeri na na prijelaze iz 1 u 2, te iz 2 u 1, čak 35,0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17:07 - Nešto više od tri sata ostala su do velikog dvoboja na Marakani! Svoju prognozu dvoboja Srbije i Hrvatske otkrijte nam u anketi:

16:57 - Budući su utakmice između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije okarakterizirane kao utakmice visokog rizika hrvatski navijači neće biti u mogućnosti s tribina u Beogradu bodriti reprezentativce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nike, koji je ujedno i sponzor Hrvatske nogometne reprezentacije, te HNS su stoga pozvali sve navijače da u zagrebačkom Nikeovom dućanu te na Facebooku ostave poruke potpore nogometašima koje su ih kasnije dočekale ispisane na sjedištima zrakoplova kojim su letjeli za Beograd.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruke poput; "Igrajte svim srcem i naša je pobjeda sigurna! Samo hrabro, vi to možete!" autorice Sanje K.S., "Izađite na teren i ostavite srce na njemu – za svoj narod i pobjedu!" koju je napisao Mladen J., te "Ajmo dečki, gleda vas cijela Hrvatska! Samo hrabro!" koje je reprezentativcima napisao Luka S. dočekale su nogometaše otisnute na podmajicama  i torbama za kopačke.

Hrvatski su se reprezentativci najviše, pak, oduševili porukama svojih navijača koje su ih dočekale na velikom zaslonu Zračne luke Zagreb te na sjedalima aviona kojim su letjeli prema Beogradu.

16:48 - U nedjelju, 8. rujna u 23 sata starta emisija 'RTL Liga'! Filip Brkić, Joško Jeličić i Branko Ivanković proanalizirat će za vas prvih 8 kola MAXtv Prve lige, uz brojne priloge i analize.

No, bit će riječi i o nastupu hrvatske izabrane vrste u Beogradu, a ako slučajno nešto i propustite, to možete pronaći na novoj internetskoj stranici www.rtlliga.hr.


16:41 -  U poznatom beogradskom restoranu "Madera" na neslužbenom ručku sastali su se bivši sportaši, sportski dužnosnici, političari i estradnjaci iz Srbije i Hrvatske.

Milojko Pantić (FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL)

16:35 - Srpski mediji javljaju kako su navijači iz svih dijelova Srbije polako počeli stizati u Beograd. Zagrijavanje za utakmicu polako je počelo u beogradskim kafićima i restoranima.

_________________________________________________________________________

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras igra možda i odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za SP! Izabranici IgorŠtimca pred velikim su izazovom - gostuju na Marakani gdje će igrati protiv Srbije. Pobjedom i bodom na vrućem terenu Vatreni bi osigurali barem drugu poziciju i dodatne kvalifikacije za Brazil.

S druge strane, porazom od najljućih rivala Hrvatska bi se oprostila od direktnog plasmana na SP, a u nekom ludom scenariju ni drugo mjesto ne bi bilo zagarantirano.

Hrvatski nogometaši i članovi stručnog stožera vrijeme pred utakmicu prikratili su šetnjom beogradskim Ušćem pod budnom pratnjom policije. I tijekom šetnje hrvatski reprezentativci su s optimizmom očekivali početak susreta.

Image

"Mi uvijek idemo na pobjedu. Očekujem tvrdu utakmicu, ali nadam se pobjedi", rekao je Mandžukić.

Smirivanju navijački strasti pokušali su pridonijeti i i čelnici dvaju saveza. Tomislav Karadžić i Davor Šuker posjetili su srpskog predsjednika Tomislava Nikolića

Susret je protekao u dobrom raspoloženju, a delegacije obaju saveza pri tome su predsjedniku Nikoliću uručile prigodne darove.

Izbornik Štimac oduševljen je dočekom u srpskoj metropoli.

"Organizacija je odlična. Sve je u najboljem redu", rekao je hrvatski izbornik bez obzira što je sinoć nakon treninga doživio jednu neugodnost.

Naime, došao je na konferenciju za novinare, ali ga zaštitari nisu pustili da prođe jer je zaboravio akreditaciju.

Image

Više od ijednog hrvatskog igrača srpske medije zanimao je Dinamov gazda ZdravkoMamić. Šef maksimirskog kluba gostovao je na srpskoj državnoj televiziji RTS-u

Izvršni predsjednik Dinamo ocijenio je da utakmica između Srbije i Hrvatske predstavlja veliko sportsko suparništvo u kojem treba uživati na stadionu, istaknuvši pritom da je Hrvatskoj pobjeda važnija zbog bodova, dok bi Srbiji značila osvetu za poraz u Zagrebu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo