MISTERIOZNA SMRT / Gary Speed se šalio i pričao o djeci, a potom se objesio!

Samo nekoliko sati prije smrti velški izbornik se šalio, s puno entuzijazma govorio o kvalifikacijskom ciklusu za SP 2014. Pričao je o svojoj djeci i o tome gdje će igrati golf sljedeći tjedan, a zatim je došao kući i objesio se u garaži!

28.11.2011.
11:52
VOYO logo

Smrt Garyja Speeda šokirala je Otok te njegovu obitelj, prijatelje i brojne štovatelje.

Izbornika reprezentacije Walesa supruga je pronašla obješenog u garaži njihove 1.5 milijuna funti vrijedne vile. Iza sebe je ostavio dva sina u tinejdžerskim godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo nekoliko sati ranije Gary Speed se pojavio u sportskoj emisiji na BBC1. Djelovao je sretno, s puno entuzijazma je govorio o svojoj momčadi i nadama da će uspješno odraditi kvalifikacijski ciklus za SP 2014. u kojem će Walesu suparnik biti i Hrvatska.

"Bio je ushićen, baš onakav kakvog ga znamo. Pričao je o svojoj djeci i o tome da će igrati golf sljedeći tjedan", izjavio je voditelj emisije Dan Walker, koji je s njim proveo četiri sata ispred i iza kamere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijatelj i bivši suigrač Robbie Savage opisao ga je kao "potpuno predanog oca" svojim sinovima- 14-godišnjem Edu i 13-godišnjem Tommyju.

"Jednostavno ne mogu vjerovati. Bio mi je prijatelj, a sada ga nema. Razgovarao sam jučer s njim i smijali smo se i zezali. Takav je bio Gary - uvijek je mislio na druge ljude", izjavio je Savage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shay Given, koji je sa Speedom igrao u Newcastle Unitedu, nije mogao zadržati suze uoči početka utakmice u Swanseaju između domaćeg Cityja i Aston Ville. Slomio se za vrijeme minute šutnje, a pogotovo nakon što su tisuće fanova zapjevali velšku himnu i počeli skandirati Samo je jedan Gary Speed.

Nešto kasnije na Anfieldu Roadu, uoči derbija Liverpoola i Manchester Cityja, Velšanin Craig Bellamy zamolio je trenera da ne igra nakon što je čuo stravičnu vijest o smrt svog izbornika i prijatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gary Speed je bio jedan od najdražih ljudi u nogometu oćenito i s puno ponosa ga mogu zvati prijateljem i suigračem. Riječima ne mogu opisati koliko sam tužan čuvši ovu užasnu vijesti", komentirao je Speedov bivši suigrač, dugovječni Velšanin Ryan Giggs.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo