DRAMA U DINAMU / Incident u Maksimiru: Navijači upali i izvrijeđali Mamića!

Image
Foto: PIXSELL

Usred obraćanja novinarima, u Plavi salon maksimirskog stadiona upali su predstavnici najžešćih Dinamovih navijača. Atmosfera je došla do usijanja, pale su teške riječi.

12.12.2011.
13:29
PIXSELL
VOYO logo

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić pozvao je novinare u Maksimir kako bi rekao svoj stav o stanju u Dinamu, ali i nogometnoj aferi koja potresa HNS, a u koju je, prema nekim navodima, i sam uvučen.

No novo obraćanje novinarima naprasno su prekinuli članovi Udruge navijača Dinama predvođeni predsjednikom Danijelom Hrnjakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od izvršnog predsjednika predstavnici najžešćih navijača tražili su odgovor na pitanje - "Zašto laže hrvatsku javnost?".

"Zašto si lagao ljudima da tvoj sin nije menadžer? Odgovori zašto lažeš da nije menadžer Modriću i Da Silvi? Pljačkaš klub, kradeš... Reci kako si stolice kupio? Kukavico. Vrijeme je da odeš, gotovo je tvoje vrijeme. Izađi iz Dinama, pa me prebij kao mačku. Okružio si se šupkoliscima", orilo se Plavim salonom maksimirskog stadiona.

Maminjo je ostao neočekivano miran, ali samo nekoliko minuta nakon što su navijači napustili konferencijsku prostoriju, požalio se na prijetnje smrću.

Pokazao je materijale koje je isprintao s internetskih portala (vezano za transparente koji su se posljednjih dana pojavili po Zagrebu), koje je odnio u Prvu policijsku postaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je i njegov brat Zoran Mamić bio u PP Maksimir jer je na kući našao transparent "Zoki dolazimo po tebe".

"Ovo je ružno, no zapravo, ovo je lijepo. Otac sam dvoje djece. Već sam govorio da ću završiti kao Zdravko Mamić. Pravim Boysima ja sam idol. Koliko sam samo cigareta donio u ratu. No došli su neki novi klinci. Ovaj bezobraznjak Hrnjak upada, a tamo se u toj udruzi samo loče alkohol od jutra do sutra i uživa droga", skakao je s teme na temu.

"Padaju uprave u Hajduku, u Rijeci, u Podgorici, u Sofiji i Bukureštu... Samo sam ja ostao jer sam snažan i pametan. Ovi tzv. navijači su junaci nekih vaših kolega jer je idealno da budu ti koji će izvršiti prljave zadatke. Kregar stoji iza svega ovoga, on ih je preko svojih kolega s fakulteta, ovo režirao i dao im naputke" nastavio je Mamić imitirajući Kregarov govor.

"Navodno postoji prijava USKOK-u zbog stolica. Veselim se dolaku USKOK-a. Nemamo se čime braniti protiv tih laži.Majku ću jebati onome tko se kamenom baci na mog brata Zorana, ili na mog predsjednika Barišića! Kakvi ste to ljudi", rekao je Maminjo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pustite me više na miru. Nemojte me više zvati, vi meni ne trebate. Ja i moja obitelj imamo pravo na svoj život. Kakav mi to život imamo? Koji kurac stalno maltretirate Dinamo i mene?", požalio se na hrvatske medije.

"Nažalost, cijeli hrvatski sport će otići k vragu. Ja zbog toga krvarim. Osim Dinama. Zato, vidjet ćete, bit ćete suodgovorni. Sudit će vam Bog. Da nema ove budale, ne biste vi imali o kome pisati. Bez mene hrvatski nogomet ne bi bio ni na aparatima. Zbog ove budale", požalio se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Donio sam projekt od 25 tisuća mjesta za 50 milijuna kuna koji je gotov. Ali ne pitate zašto sjeverna tribina stoji prazna. Ne pitate zašto ovaj bazen i dalje nije dovršen. Ali MSU je stajao milijune. Ne pitate za dug koji je napravio Holding".

Nakon toga Mamić se digao i krenuo van, ali su ga novinari uspjeli uvjeriti da se vrati i odgovori na pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam Markoviću da ne smije više u životu reći da nije odgovoran za aferu u HNS-u. Kako nije? Svi smo mi odgovorni" i nastavio "Ja vam se kunem da o tome ne znam ništa. Ja sam informatički nepismen. Nisam dovoljno pravno potkovan da vam mogu odgovoriti. To je teror čemu sam ja izložen".

"Ja vam pješke hodam po gradu jer ja sam bećar. Vi bi mislili da se Gospa ukazala kada biste hodali iza mene koliko mi ljudi prilaze" nepovezano nastavlja Mamić i opet za sve okrivio UDBU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da će razbiti Hrnjaka te se usporedio s Muhammedom Alijem i Joe Frazierom.

Izbjegao je odgovor na pitanje o novom treneru Dinama i rekao da se nažalost zbog trenutnih afera ne stignu time baviti. Nakon toga ponovo je nastavio skakati s teme na temu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da mi gurneš onaj vreli žarač u guzu i još malo zakovrčiš ne bih to napravio", slikovito je Mamić opisao situaciju s aferama.

"Kazne će biti razne. Njima bi trebalo uzeti sve i pravo na rad. Da toga nije bilo, ja ne bih tu sjedio i preuzimao odgovornost za što su oni napravili. Samo ja kreten koji sam svima omogućio da se to događa trpim sva vaša pitanja. Kazne će biti maksimalne po zakonu", završio je Maminjo još jednu živopisnu konferenciju koja je trajala sat i pol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo