Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Povijest u Brezovici

Šprajcov komentar: Kako je HDZ konačno priznao antifašizam, nadajmo se ne kao dosad s figom u džepu

Andrej Plenković je u govor udrobio i antifašizam i Bleiburg i Stepinca i svašta nešto što s antifašizmom nema veze, ali nema veze.

Zoran Šprajc/ 22.6.2021. u 22:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatska demokratska zajednica danas je u Brezovici konačno priznala antifašizam, ne samo formalno i protokolarno s figom u džepu kao dosad, nego nadamo se i kao stvarno istinsko herojsko nasljeđe suvremene hrvatske države.

Doduše trebalo je proći 80 godina od partizanskog ustanka u okolici Siska da bi se oko toga postigao kakav-takav nacionalni konsenzus glavnih političkih stranaka, ali trebalo je doći i vrijeme kada Andrej Plenković na raspologanju ima tri godine u kojima se zbog predizbornih taktika ne mora dodvoravati desničarskim redikulima u svojoj stranci.

Pa je tako prvi puta u pet godina godina mandata predsjednik Vlade došao na obljetnicu osnivanja prvog partizanskog odreda u ovom dijelu Europe, u šumi Brezovica kod Siska u pratnji svog pomoćnika i ministra branitelja Tome Medveda i još nekoliko za ovu priliku manje bitnih ministara.

I cijeli događaj je prvi put bio u organizaciji i pod pokroviteljstvom Vlade RH a orkestar Hrvatske ratne mornarice je odsvirao marš "Neretva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bio je tu i predsjednik Republike Zoran Milanović, ali njemu nije prvi put, kao ni predstavnicima antifašističkih udruga i nacionalnih manjina.

Milanović je dobio i najveći pljesak za svoj govor, a Andrej Plenković dosta manji jer je u govor udrobio i antifašizam i Blajburg i Stepinca i svašta nešto što s antifašizmom nema veze, ali nema veze.

Zoran Šprajc/ 22.6.2021. u 22:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču