ŠPRAJCOV KOMENTAR / Što je moglo poći po krivu na predstavljanju hrvatskih kovanica eura uz ovakve stručnjake?

Na kraju su svi zajedno pljeskali dotad potpuno nepoznatom Stjepanu Pranjkoviću koji od 1179 prijava za dizajn hrvatskih kovanica osvojio čak tri nagrade, jednu prvu i dvije druge, jer ugled nije bitan

7.2.2022.
22:40
VOYO logo

A sada sve ono što je u petak promaklo na promociji odabranih dizajnerskih rješenja za hrvatske eure. Sve je izgledalo upravo tako kako je i ispalo - kao savršen uvod u katastrofu. 

Prije svega, predstavljanje hrvatskih kovanica Plenković je povjerio upravo Zvonimiru Frki-Petešiću, oko kojeg se još nije slegla prašina oko afere s državnim stanom. U trenutku dok se predstavljala kovanica s likom Nikole Tesle video zid s Teslom ostao je bez struje - zbog koje smo Teslu i stavili na kovanicu eura. Čovjek nas je očito upozorio gdje to sve vodi.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vilim Ribič jedan od poznatijih hrvatskih dizajnera i modni mačak hrvatske sindikalne scene minuciozno uočava manjkavost na jednoj od predstavljenih kovanica jer stih "O lijepa, o slatka slobodo" nema točke koja bi označila kraj misli. Na to mu odgovara stručnjak za stambene slobode i dizajn Zvonimir Frka-Petešić koji kaže da će razmisliti.  

Potom guverner HNB-a Boris Vujčić cijeli postupak komentira s očito ključnom idejom: ugled nije bitan. I na kraju svi zajedno plješću dotad potpuno nepoznatom Stjepanu Pranjkoviću koji od 1179 prijava za dizajn hrvatskih kovanica osvojio čak tri nagrade, jednu prvu i dvije druge, jer ugled nije bitan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je moglo poći krivo osim sve. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo