KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ / Sudar svjetova: Ikona najhrvatskijeg podržava ultimativne zlikovce. To je kao da Batman piše da se pomiluje Joker

Na mržnji prema UDBI se grade kampanje i dobivaju izbori. Reci bilo što protiv Ante Gotovine i automatski izbore gubiš

19.4.2022.
22:20
VOYO logo

Putin, Treći svjetski rat, potencijalni nuklearni armagedon - ma sve to je orkestrirano kako bi se skrenula pažnja sa suđenja Perkoviću i Mustaču u Njemačkoj. Sjećate se te kultne rečenice Bandićevog odvjetnika iz 2014. - e pa opet je aktualna. Perković, Mustač i UDBA su opet preplavili naslovnice. Sve već znate - neki generali sada traže da ih predsjednik pomiluje. Isti onaj predsjednik koji ih kada je bio premijer nije htio izručiti Njemačkoj. 

Danas je svoj osvrt na cijelu situaciju dao ni manje ni više nego Ante Gotovina. Prošlo je 10 godina od oslobađajuće presude u Haagu i do danas Gotovina pažljivo izbjegava medije, tek tu i tamo se pojavljuje prigodno na obljetnicama vojnih akcija, ali nikad se ne petlja u dnevno političke kritike. Ipak ovaj put nije mogao izdržati. Pa je poslao priopćenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da! Potpisao sam pismo podrške brigadirima Hrvatske vojske Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču, koji su uputili molbu za pomilovanjem mjerodavnoj državnoj instituciji.

Nedostatak osjećaja za pravdu, manipulacije, laži, bahatost i pohlepa uzroci su sukoba i ratova među ljudima i narodima. Proživjeli smo to iskustvo kroz Domovinski rat i poslije rata, danas tome svjedočimo i u Ukrajini. Nepravde stvaraju frustracije, gnjev, mržnju i želju za osvetom. Oko za oko, zub za zub – znači nastavak sukoba i nova stradanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas su glasni teoretičari, koji imaju mišljenje o svemu – bilo bi dobro da se nauče slušati i čuti onog iz druge perspektive - ostati ponizni i, ako su vjernici, zahvaliti Gospodinu što su pošteđeni osobnog iskustva onog o čemu govore.

I pod pretpostavkom da su Josip Perković i Zdravko Mustač ispravno osuđeni, moj je stav da pravda i ljudskost zahtijevaju od nas da pružimo milosrđe", proučio je Gotovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako se dogodio sudar svjetova. Ultimativni simbol hrvatstva i svega najhrvatskijeg, opjevana ikona kojem se apsolutno nikad nitko nije usudio proturječiti e taj, baš taj, sad podržava koga? Ultimativnog zlikovca i neprijatelja svega hrvatskog. UDBU. Udbaše. Špijunčine. To je kao da Batman piše pismo Milanoviću da se pomiluje Joker, kao da Obi Wan Kenobi ponizno traži da se poštedi Darth Vader. Kako to? Kako se uopće prema takvome nečemu postaviti? 

Na mržnji prema UDBI se grade kampanje, dobivaju izbori, jednako tako, reci bilo što protiv Ante Gotovine i automatski izbore gubiš - znaju to jako dobro i u HDZ-u i baš zato su danas nježno tapkali oko Gotovininih riječi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo