hoće novi rodni list / Srpski biznismen želi biti 20 godina mlađi pa je zatražio promjenu godine rođenja. Matičarka za Direkt otkrila traže li Hrvati isto

Jučer je objavio video na kojem se vidi gdje trči, diže utege, igra nogomet, radi sklekove, skače s jahte, gol se valja po snijegu, pleše, pa još malo pleše...

10.2.2022.
22:54
VOYO logo

Srpski biznismen na svoj je rođendan prošlog mjeseca poželio biti 20 godina mlađi. Lijepo se javio gradskoj upravi u Kragujevcu, i podnio zahtjev da mu datum rođenja iz 17. siječnja 1954. promjene u 17. siječnja 1974. 

Čovjek se osjeća sposobnim za rad, ne želi u penziju, Srbiji ne želi biti teret, a zahtjev je podnio ne samo zbog sebe nego zbog svih koji se isto tako osjećaju. "Ovo je u ime svih koji ne žele da se penzionišu", rekao je Bogoljub Karić. Jučer je objavio video na kojem se vidi gdje trči, diže utege, igra nogomet, radi sklekove, skače s jahte, gol se valja po snijegu, pleše, pa još malo pleše i u zrak diže žene s kojima pleše, pa malo leti privatnim avionom i još svašta nešto.

I nije Karić prvi ikad. Prije nekoliko godina u Direktu smo izvještavali o jednom Nizozemcu, motivacijskom guruu koji se isto tako htio pomladiti za 20 godina, sa 69 na 49, s istim argumentom: ako netko može promijeniti spol, mogu i ja dob. Sud mu je zahtjev odbio, a mi smo se raspitali imaju li neki Hrvati ideje kao gospodin Ratelband i Karić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daniela Krivda, voditeljica Odjela za središnje evidencije u Sektoru za građanska stanja govori: "Nitko do sada nije zatražio promjenu datuma rođenja u smislu da bi mu se mijenjala godina rođenja, eventualno je zatražio ispravak datuma rođenja ako je došlo do greške matičara".

"Identitet si možete promijeniti promjenom spola ili da promijenite svoje osobno ime. Da bi vi sad mijenjali identitet u smislu da biste se postarili ili pomladili to je nemoguće. Činjenice rođenja i smrti je nešto što nam je zadano. A kod nas možete promijeniti osobno ime bez naplate biljega", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo