CIJENA NIJE SITNICA / Stanje nacije otkriva koliko se novaca od države može dobiti za ubijanje Srba

Obitelji tih žrtava, osim jedne, odštetu od hrvatske države nikad nisu dobile. I sad vidite, ne da se u hrvatskoj isplati zločin, ovdje se isplati čak i ratni zločin

16.9.2022.
22:26
VOYO logo

Prema pisanju Jutarnjeg lista pravosudni smrad ovih je dana snažno zapuhnuo i iz Županijskog suda u Sisku koji je odlučio da Ministarstvo unutarnjih poslova, svom bivšem policajcu Vladimiru Milankoviću mora isplatiti 1.200.000 kuna za troškove njegove obrane u postupku u kojem se Milanković zajedno s Đurom Brodarcem lokalnim HDZ-ovim šerifom teretio da je odgovoran za ratni zločin i ubojstvo 24-ero Srba na području Siska.

Smrad je u tome da je Milanković zbog tih ratnih zločina i osuđen, dakle dokazana mu je krivnja da je odgovoran, i to ne samo da nije spriječio nego je i poticao na zločine u kojima je ubijeno 23 -srpskih civila, građana Siska i okolice i jedan srpski ratni zarobljenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je pravomoćno osuđen na 10 godina zatvora, odsjedio je sedam ali eto temeljem potpisa bivšeg ministra policije i dakako predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, država koja je Milankovića osudila sada ga mora i obeštetiti.

A za obranu mu je država, tj. policija već isplatila 700.000 kuna, tako da bi Milanković i njegovi odvjetnici od države ukupno mogli dobiti oko 2 milijuna kuna. Zbog ubojstva 24-ero Srba. To je oko 80.000 kuna po glavi. Nije loše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno obitelji tih žrtava, osim jedne, odštetu od hrvatske države nikad nisu dobile. I sad vidite, ne da se u hrvatskoj isplati zločin, ovdje se isplati čak i ratni zločin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo