"ISTINA" IZ PARTIJSKE CENTRALE / Stiže 'kineski CNN' sa samo lijepim vijestima o Kini

Image

Vladajući komunisti žele stati na kraj "lošim vijestima" koje o Kini plasiraju globalni mediji poput CNN-a ili BBC-ja pa su osnovali svoj globalni kanal s vijestima - CNC.

30.4.2010.
15:03
VOYO logo

PEKING - Najveća kineska novinska agencija Xinhua objavila je da u subotu pokreće svoju globalnu televizijsku mrežu vijesti na engleskom jeziku, u sklopu nastojanja da proširi utjecaj kineskih medija izvan zemlje.

Počevši od subote China Xinhua News Network Corp. (CNC) počet će s probnim emitiranjem vijesti, reportaža i vremenskih prognoza 24 sata dnevno, a službeno emitiranje počinje 1. srpnja. Agencija nije objavila koje će zemlje moći gledati taj program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"CNC će ponuditi alternativni izvor informacija za globalnu publiku i namjerava promovirati mir i razvitak prikazujući svijet u globalnoj perspektivi", izjavio je direktor Xinhue Li Congjun.

Kineske vlasti često su nezadovoljne načinom na koji se vijesti iz Kine prenose u svjetskim medijima pa su napravile više milijuna dolara vrijedan plan širenja ponude Xinhue, državne televizije CCTV i glasnika komunističke partije Narodnog dnevnika te njihov prodor na svjetsko tržište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo