kolaps bi trebali izbjeći / Stiže ledena fronta, temperature padaju i do 10 stupnjeva!

Ledena fronta koja je zabijelila veliki dio Europe približava se Hrvatskoj. Jako grmljavinsko nevrijeme i tuča već su pogodili okolicu Zagreba, dok se do jutra bura i snijeg očekuju i na obali. Ipak, kolaps kakav su doživjele Francuska i Njemačka trebali bi izbjeći.

13.3.2013.
19:20
VOYO logo

Francuska je zametena snijegom i okovana ledom. Ništa neobično za siječanj i veljaču, no u ožujku to nisu očekivali. Oko 2.500 automobila nagomilalo se do jutros na autocesti na sjeveru Francuske.

Kasne i vlakovi, no 10.000 radnika posljednja 24 sata čisti snijeg s pruga, dok je vojska mobilizirana da pomogne kako bi 80.000 kućanstava ponovno dobilo struju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaposleni su i Njemačkoj, gdje raščišćavaju cestu nakon jučerašnjeg lančanog sudara.

"Bilo je strašno. Nikad u životu nisam ništa takvo iskusio. Kada imate jedan kamion ispred sebe, drugi sa strane koji vam je sve bliže, dok vam treći dolazi s leđa, možete samo reći - doviđenja", ispričao je Karl-Heinz Butzmann.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudaru je sudjelovalo stotinjak automobila, 30 ljudi je ozlijeđeno, od toga šestero teško. No, mrtvih nema. Uzrok nesreće je slaba vidljivost i snijeg. Zbog toga je jučer na frankfurtskom aerodromu otkazano oko 1000 letova. Danas lete, no kasne.

Sa snijegom se bore i u Moskvi. Očekuju da će oboriti 50-godišnji rekord iz ožujka. Temperature će se spustiti i do 20 stupnjeva ispod nule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ciklona koja je prouzročila mnoge nevolje, stiže i do nas, ali snijega će ipak biti manje no u ostatku Europe.

"Kiša će tijekom noći prijeći u snijeg u gorju, tijekom noći i u nižim predjelima. Brzo će se premjestiti na istok u Slavoniji u petak. Na moru može biti snijega nošeno burom", kaže naša meteorologinja Tea Blažević.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutro će u subotu biti vrlo hladno, u gorju i do -10. No, tješi da je razlog prolazak ciklone i razvedravanje.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo