nova taktika / 'Studenti, pošaljite nam fotke nekvalitetnih obroka u menzi'

Image
Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Ministar Željko Jovanović je pozvao studente da sve primjedbe na kvalitetu prehrane i higijenu u menzama prijave na stud-prehrana@mzos.hr.

4.10.2013.
17:07
Boris Scitar/VLM/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su narasle cijene hrane u studentskim menzama, studentska populacija se počela organizirati preko društvenih mreža i najavila prosvjed.

Osim toga, počeli su objavljivati fotografije 'kvalitetnije' hrane iz menza, pa su tako našli muhu u juhi te glistu u salati.

Stoga, ministar Željko Jovanović je pozvao studente da sve primjedbe na kvalitetu prehrane i higijenu u menzama prijave na stud-prehrana@mzos.hr.

Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook



"U Pravilniku se prvi put uvode lokalna povjerenstva za kvalitetu prehrane, u kojima većinu čine studenti. Ta povjerenstva predlažu poboljšanje rada ili čak raskid ugovora s restoranima koji ne poštuju Pravilnik. Na temelju javne rasprave u Pravilnik je dodana odredba da povjerenstva mogu koristiti podatke prikupljene od studenata: student sada može poslati pritužbu povjerenstvu sa slikom nekvalitetnog obroka odmah kada uzme tanjur s hranom", piše u priopćenju iz Ministarstva, nastojeći se svaliti i djelomična odgovornost na studente.

Uz to, MZOS smatra kako Hrvatska mora promijeniti sustav studentskih potpora prema izravnim potporama studentima slabijega socijalno-ekonomskog statusa.

"Više od 250 milijuna kuna godišnje izdvaja se za sustav studentske prehrane. U isto vrijeme Ministarstvo godišnje raspolaže samo s 40 milijuna kuna studentske stipendije. Ovaj Pravilnik korak je prema izravnoj dodjeli pomoći onima kojima je ona najpotrebnija", priopćili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo