bojkot ročišta / 'Suđenje Juliji Timošenko je farsa s klaunovima!'

Image
Foto: PIXSELL

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko odlučila je bojkotirati sudska ročišta na kojima će se razmatrati njezina žalba na presudu u slučaju sklapanja plinskih ugovora s Rusijom, odnosno zloporabe ovlasti. Njen odvjetnik, koje je podupire u ovoj odluci, istaknuo je kako je cijelo suđenje farsa.

22.12.2011.
16:18
PIXSELL
VOYO logo

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko odlučila je da će sa zajedno sa svojim odvjetnicima bojkotirati sudska ročišta na kojima će se razmatrati njezina žalba na presudu u slučaju sklapanja plinskih ugovora s Rusijom, odnosno zloporabe ovlasti, a njezin odvjetnik nazvao je suđenje farsom.

 "Gledajući iz zatvora ovaj 'show' u kakav se pretvorio žalbeni postupak, ne želim sudjelovati ni u kakvom razmatranju žalbe", napisala je Timošenko u pismu koje je pročitao njezin odvjetnik Serhij Vlasenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Timošenko je također rekla da su neprihvatljiva nagađanja o njezinom zdravstvenom stanju.

Ona je, zajedno sa svojim odvjetnicima, optužila prizivni sud za pristranost i rekla je da nema nade za postizanje pravde na lokalnim sudovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Traženje istine i pravde na ukrajinskim sudovima je apsolutno beskorisna zadaća", kazala je.

Vlasenko je izjavio da to 'nisu sudska saslušanja, to je farsa s klaunovima odjevenima u odore sudaca i klaunovima s tužiteljskim epoletama i zato nema smisla sudjelovati u toj farsi'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Timošenko je u listopadu osuđena na sedam godina zatvora, koliko je odvjetništvo i tražilo, zbog zlouporabe ovlasti i potpisivanja plinskog sporazuma s Rusijom na štetu Ukrajine.

Sud je također naredio da Timošenko vrati 188 milijuna dolara, koliko je država izgubila zbog sporazuma s ruskim premijerom Vladimirom Putinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo