TRAGEDIJA U RUSIJI / Sve je manje nade za nestale radnike

Sve je manje nade da će 64 osobe, koje su u ponedjeljak nestale nakon eksplozije u ruskoj hidroelektrani Sajano-Sušenskaja, biti pronađene žive. U nesreći je prema posljednim podacima poginulo 12 radnika.

18.8.2009.
12:21
VOYO logo

MOSKVA - Sve je manje nade da će 64 osobe, koje su u ponedjeljak nestale nakon eksplozije u ruskoj hidroelektrani Sajano-Sušenskaja, biti pronađene žive, izjavio je u utorak predsjednik državne tvrtke RusHidro Vasilij Zubkin.

On smatra da su mali izgledi da je netko preživio u potopljenim prostorijama sa turbinama. Međutim, ronioci nastavljaju potragu u koju bi se uskoro trebao uključiti i robot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreću, u kojoj je prema posljednim podacima poginulo 12, a ozlijeđeno je 10 radnika, uzrokovala je eksplozija uljnog transformatora koja je srušila zid i strop u strojarnici zbog čega je počela prodirati voda.

Hidroelektrana, koja se nalazi na rijeci Jeniseju u Sibiru, oko 4.300 kilometara od Moskve, te je s kapacitetom od 6,4 milijuna kwh jedna od najvećih u svijetu, potpuno je prestala s radom. U republici Hakasiji je proglašen dan žalosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo