reakcija iz moskve / 'Američke optužbe kako su naši napadi u Siriji orijentirani na civile su potpuno apsurdne!'

Image
Foto: AP Images

Moskva je izvela zračne udare na Siriju, pri čemu je "ubijeno više stotina civila", izjavio je u utorak glasnogovornik State Departmenta Mark Toner

30.12.2015.
16:21
AP Images
VOYO logo

Rusko ministarstvo obrane u srijedu je optužbe Washingtona, po kojima su ciljevi ruskih napada na Siriju bili civili i tijekom kojih je ubijeno više stotina sirijskih civila, nazvalo"apsurdnima" i "neutemeljenima".

"Sve te anonimne i neutemeljene izjave po kojima su ruski zrakoplovi ciljali sirijske civile sve nas više podsjećaju na mađioničarske izvedbe u nekom putujućem cirkusu", ironično je u priopćenju prokomentiralo rusko ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moskva je izvela zračne udare na Siriju, pri čemu je "ubijeno više stotina civila", izjavio je u utorak glasnogovornik State Departmenta Mark Toner, pozivajući se na informacije "vjerodostojnih organizacija za obranu ljudskih prava".

"To je sad već apsurdno, teške optužbe utemeljene na informacijama navodnih nevladnih organizacija 'koje bi trebale biti autoriteti'", stoji u priopćenju, u kojemu se ističe kako se "uopće ne govori o operacijama ni o ishodu američkih zračnih napada u regiji u kojima su smrtno stradali brojni civili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom priopćenju se navodi da su ruski zrakoplovi od 28. prosinca izveli 121 let i pogodili 424 "teroristička cilja" u Siriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo