'nema indicija' / Američki obavještajci objavili: Šanse da Rusi upotrijebe nuklearno oružje male, ali puno veće nego u Hladnom ratu

Image
Foto: Shutterstock

Američki dužnosnici rekli su da SAD za sada nema nikakve indikacije da se Rusija priprema za uporabu nuklearnog oružja

20.4.2022.
15:40
Shutterstock
VOYO logo

Američki ministar obrane Lloyd Austin dva do tri puta tjedno prima izvješća američkog generala zaduženog za američka nuklearna oružja, ali i obranu od potencijalnog nuklearnog napada, javlja CNN. 

Američki dužnosnici rekli su za CNN da SAD za sada nema nikakve indikacije da se Rusija priprema za uporabu nuklearnog oružja, ali dva izvora upoznata s posljednjim obavještajnim procjenama rekla su kako su američki dužnosnici sada zabrinutiji zbog mogućnosti ruske uporabe nuklearnog oružja nego u bilo kojem trenutku od završetka Hladnog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, isti izvori naglašavaju da i dalje smatraju "malo vjerojatnim" da bi ruski predsjednik Vladimir Putin mogao koristiti bilo kakvo nuklearno oružje. Vjerojatnost za tako nešto procijenili su na oko 1%.

Admiral Charles Richard, zapovjednik američkog Strateškog zapovjedništva, redovito obavještava ministra obrane i ostale čelnike Pentagona o strogo povjerljivim obavještajnim podacima o statusu ruskog nuklearnog arsenala te svim ruskim potezima koji bi mogli izazvati zabrinutost, navode dužnosnici ministarstva obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti izvještaji uključuju i izvještaje obavještajne zajednice, koja pozorno prati izjave Putina i ostalih ruskih visokih dužnosnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo