tragedija u susjedstvu / Bacio novorođenu kćer u pod i usmrtio je: Ocu iz pakla prijeti od 12 do 40 godina zatvora

Image
Foto: Guliver/Thinkstock

Kako je djevojčica u trenutku ispada svog oca imala tek 15 dana, sumnja se kako je taj trenutak bio ključan katalizator njenoj preranoj smrti

5.11.2018.
9:09
Guliver/Thinkstock
VOYO logo

Prošli tjedan regiju je šokirala vijest o tragičnoj smrti jednogodišnje djevojčice Milice, koja je preminula uslijed ozlijeda koje joj je nanio otac bacivši je u pod.

Malena Milica (1) bila je kolateralna žrtva u svađi svog oca s punicom u veljači 2017. godine, kada je Milomir Stanković bijes koji je kipio u njemu iskalio na tada jednomjesečnoj djevojčici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, djevojčici je nakon godinu i pol poslije tragedije pozlilo i liječnici je nisu uspjeli spasiti. Beba se onesvijestila, a kada su došli liječnici Hitne pomoći, zatekli su je u teškom stanju. Prevezli su je u bolnicu i reanimirali pa je bila na aparatima, no stanje joj se ponovno pogoršalo te je liječnici nisu uspjeli spasiti i umrla je. 

Tužiteljstvo u slučaju je naložilo hitnu obdukciju djevojčice kako bi se potvrdio uzrok njezine smrti. Kako doznaje Blic, nesretna Milica doista je preminula zbog ozljeda nanesenih od ruke svog oca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djevojčica je bila u teškom stanju otkad ju je otac bacio na pod. Tada je jedva preživjela. Uprkos tome, na njoj su ostale strašne posljedice zbog ozljeda. Nikad se nije mogla u potpunosti oporaviti, a zbog svega toga često je išla u bolnicu na preglede", kaže izvor Blica koji je blizak istragi. 

Kako je djevojčica u trenutku ispada svog oca imala tek 15 dana, sumnja se kako je taj trenutak bio ključan katalizator njenoj preranoj smrti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje Blic, obdukcija djevojčice završena je još u četvrtak, a njezini rezultati proslijeđeni su tužiteljstvu. Tako bi Milomiru, ukoliko se potvrde sumnje tužiteljstva, optužnica koja je prošle godine podignuta mogla biti promijenjena. Umjesto za teško ubojstvo u pokušaju, djelo će se okarakterizirati kao nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom. 

Postoji pak i ona mogućnost da se djelo okarakterizira kao teško ubojstvo, a u tom slučaju Stanković bi mogao dobiti i do 40 godina zatvora. U slučaju pak, da ga se tereti za prvu mogućnost, kazna koja mu prijeti je ona do 12 godina zatvora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Blic doznaje, Miličina majka se nedugo poslije stravičnog incidenta vratila nasilniku u njegov obiteljski dom u Kotežu. U tužilaštvu je odbila da ga sudski goni zbog bacanja bebe u pod. Ubrzo nakon što je pušten iz pritvora, ona je s njim zatrudnjela, a nedavno su dobili drugo dijete. Milica je za to vrijeme bila u domu za nezbrinutu djecu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo