poduzete mjere / BiH policija na nogama: kriminalci pripremaju ubojstvo ministra sigurnosti?

Image

'Kontaktirali su me direktori policijskih agencija i izvjestili me o svemu', izjavio je Mektić

18.5.2017.
12:12
VOYO logo

Na ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića priprema se atentat a informacije o tome imaju policijske agencije i već poduzimaju potrebne mjere zaštite, izvjestili su u četvrtak lokalni mediji u toj zemlji.

Vijest o planovima za atentat na ministra Mektića prvi je objavio portal Žurnal a sam ministar je potvrdio kako i osobno ima informacije koje to potvrđuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Kontaktirali su me direktori policijskih agencija i izvjestili me o svemu“, izjavio je Mektić tijekom dana.

Podatke o pripremama atentata iza kojih navodno stoje kriminalne skupine prikupila je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) koja je to podijelila s policijskim strukturama u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su informaciju početkom tjedna dobili Ravnateljstvo za koordinaciju policijskih tijela, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) te MUP-ovi Federacije BiH i Republike Srpske.

Da se atentat doista priprema potvrdila su najmanje tri izvora koji su to opisali kao akciju "kriminalne skupine s područja BiH i zemalja iz okruženja". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informacije OSA-e su kako se već traži osoba koja bi pripremila i izvršila ubojstvo.

Mektić kao ministar na državnoj razini nema operativne ovlasti nad istragama i djelovanjem policijskih agencija no poznat je po odlučnom zalaganju za borbu protiv kriminala i korupcije i razotkrivanje njihovih veza s političkim strukturama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mektić je ujedno oštar kritičar pravosudnog sustava za koji tvrdi da loše radi svoj posao, ali i vlasti Milorada Dodika.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo