čovjek velikog autoriteta / Bivši trener Partizana velikim intervjuom uzburkao vode u regiji: 'Srbija je najveći krivac za rat'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U četvrtak je Vujošević dao veliki intervju za Nedjeljnik, u kojem je glavni fokus bio na sukobima u bivšoj Jugoslaviji i Domovinskom ratu

7.9.2017.
16:25
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Duško Vujošević čovjek je velikog autoriteta kako u Srbiji, tako i na širem području regije. Njegovi trenerski uspjesi u košarci, sportu čijim se klupskim i nacionalnim uspjesima Srbija izrazito ponosi, automatski su mu izgradili kredibilitet i u široj srpskoj javnosti, pa se njegove izjave respektiraju čak i kad se radi o dnevno političkim temama. 

U četvrtak je Vujošević dao veliki intervju za Nedjeljnik, u kojem je glavni fokus bio na sukobima u bivšoj Jugoslaviji i Domovinskom ratu, a njegove izjave zasigurno će uzburkati duhove u regiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Vujošević je rođen u Crnoj Gori, u četiri odvojena navrata ukupno je čak 17 godina sjedio je na klupi velikog Partizana, 2009. proglašen je najboljim trenerom Eurolige, a od njegovih ostalih trenerskih angažmana vrijedi istaknuti onaj na klupi francuskog Limogesa i moskovskog CSKA. Trenutno je izbornik košarkaške reprezentacije BiH. 

"Ti pravi sarajevski Bošnjaci su mek narod koji je dosta propatio i prema kojem ja imam i simpatiju i neku vrstu participacije u kolektivnoj krivici", objašnjava odabir svog trenutnog angažmana Vujošević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam bio za Jugoslaviju i za svakoga za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. No brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlači na granice 'Velike Srbije'. Naravno, krivice ima na svim stranama, ali najveću odgovornost ima Srbija s obzirom na to da je bila najmnogoljudnija i da je kontrolirala vojsku", rekao je Vujošević za Nedjeljnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo