izrezali ga i odnijeli / Bizarna krađa: U Zenici tijekom noći nestao most dugačak 30 metara!

Image

Osim ugrožavanja sigurnosti oprkrbe, postoji osnovana sumnja da je izvršeno i krivično djelo teške krađe

26.10.2018.
11:02
VOYO logo

Bizarna situacija odigrala se sinoć u susjednoj nam BiH. 

Naime, tvrtka BH-Gas objavila je kako je prilikom redovitog obilaska trase plinovoda na području općine Zenica uočeno je kako je na području Kanal, Zenica - prijelaz preko rijeke Bosne prema Arcelor Mittalu, ukraden dio mosta u dužini od 30 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za taj most bio je ovješen magistralni plinovod u proteklih 40 godina, od same izgradnje plinovoda, a njime se oprksbljuje Arcelor Mittal i ostali potrošači u industrijskoj zoni Zenica. 

Kako navode iz BH-Gas, nepoznate osobe su u proteklim danima izrezale željeznu konstrukciju mosta i time dovele u opasnost ljude i materijalna sredstva, jer na pojedinim dijelovima magistralni gasovod nije više ovješen o most, te se time može ugroziti sigurnost snabdijevanja prirodnim gasom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim ugrožavanja sigurnosti oprkrbe, postoji osnovana sumnja da je izvršeno i krivično djelo teške krađe, jer most se vodi u poslovnim knjigama BH-Gasa i u njegovu rekonstrukciju BH-Gas je nakon rata ulagao značajna materijalna sredstva. 

Ističu da će BH-Gas tijekom današnjeg dana svim nadležnim organima prijaviti ove radnje i smatraju da su u obavezi da obavijeste i javnost, kako bi do izlaska nadležnih prijavili bilo kakva kretanja ili radove oko mosta, piše depo.ba.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo