zalagao se za ostanak / Cameron vjerojatno više neće biti premijer Velike Britanije

Image
Foto: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL

Kritičari smatraju da reforme imaju nedostatke, i to da ostavljaju Veliku Britaniju na "milost i nemilost" birokrata Bruxellesu

24.6.2016.
8:27
Michael Kappeler/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Britanski premijer David Cameron vjerojatno više neće obavljati tu funkciju nakon što su pristalice izlaska Velike Britanije iz EU pobijedile, piše AP.

Lider vladajuće Konzervativne partije zalagao se za ostanak u Uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji gradonačelnik Londona, Boris Johnson, koji je vodio kampanju za izlazak iz EU, smatra se vodećim kandidatom za Cameronovu smjenu.

S obzirom da je osvojio većinu u parlamentu na prethodnim izborima, Cameron je dogovorio paket reformi, za koji je rekao da će štititi suverenitet njegove zemlje i spriječiti migrante iz EU da prijeđu u Veliku Britaniju zbog povlastica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritičari smatraju da reforme imaju nedostatke, i to da ostavljaju Veliku Britaniju na "milost i nemilost" birokrata Bruxellesu, kao i da ne doprinose zaustavljanju vala europskih imigranata koji ondje dolaze.

Ta zabrinutost pojačana je pošto je više od milijun ljudi s Bliskog istoka te iz Afrike tijekom 2015. stigao u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBC i Sky News su jutros proglasili pobjedu opcije koja se zalagala za to da London napusti "društvo europskih naroda".

Prema prognozama tih medija, za Brexit je glasovalo 52 posto Britanaca, i tako bi trebalo ostati, ukoliko u finalnom brojanju glasova ne dođe do nekih dramatičnih promjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo