SUMNJIVE SMRTI / Četiri poduzetnika povezana s Gazpromom oduzela si život. Neki su ubili i obitelji

Image
Foto: Profimedia/Ilustracija

U posljednjem slučaju samoubojstva pronađen je i Vladislav Avajev, bivši potpredsjednik Gazproma, pronađen je 18. travnja sa svojom ženom i kćeri u stanu u Moskvi

30.4.2022.
11:15
Profimedia/Ilustracija
VOYO logo

Najmanje pet istaknutih ruskih biznismena počinilo je samoubojstvo od siječnja. Troje ih je navodno i ubilo svoje obitelji prije nego što su i sebi oduzeli život.

Četvero ih je, prema pisanju CNN-a povezano s ruskim Gazpromom ili podružnicom te tvrtke. Jedan od njih je Leonid Shulman, direktor iz Gazproma. Pronađen je 30. siječnja u kolibi kod Lenjingrada. Mjesec dana kasnije, u istom selu, u svojoj garaži pronađen je Alexander Tjulakov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom domu u Surreyju u Engleskom pronađen je mrtav i ruski milijarder Mihalj Watford, a krajem ožujka i poduzetnik Vasilj Melnikov, zajedno s obitelji.

Image
SUMNJIVE OKOLNOSTI /

Misteriozne smrti dvaju ruskih oligarha: Oni i njihove obitelji pronađeni mrtvi u dva dana, jedan u Rusiji, drugi u Španjolskoj

Image
SUMNJIVE OKOLNOSTI /

Misteriozne smrti dvaju ruskih oligarha: Oni i njihove obitelji pronađeni mrtvi u dva dana, jedan u Rusiji, drugi u Španjolskoj

"Nije bilo tragova nedopuštenog ulaska u stan. Noževi su pronađeni", objašnjavala je tada policija. U posljednjem slučaju samoubojstva pronađen je i Vladislav Avajev, bivši potpredsjednik Gazproma, pronađen je 18. travnja sa svojom ženom i kćeri u stanu u Moskvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Volobuev, bivši potpredjsednik Gazproma smatra da on nije počinio samoubojstvo.

Samo dan nakon, zajedno sa svojom obitelji kod Barcelone je pronađen i Sergej Protosenja, bivši direktor u Novateku, tvrtki koja je djelomično u vlasništvu Gazproma. Tijela kćeri i supruge pronađena su unutar vile u Lloret de Maru, a na njima je bilo i tragova nasilja, dok je njegovo tijelo pronađeno u vrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sin Protosenje također smatra kako je njegov otac jedan u nizu ubijenih.

"Volio je moju majku, a posebno moju sestru Mariju. Ona je bila njegova princeza, ništa im nažao ne bi napravio. Ne znam što se dogodilo te noći ali znam da im moj otac nije naudio" - kazao je Fedor Protosenja koji je bio u Francuskoj kad se sve dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija u Španjolskoj i dalje smatra da je riječ o obiteljskom nasilju. Isključena je mogućnost trostrukog ubojstva, kazali su iz policije.

Iz tvrtke Novatek su kazali kako je Protosenja bio ''predivna osoba i obiteljski čovjek''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, bilo je špekulacija o ovoj temi u medijima, ali uvjereni smo da ta nagađanja nisu povezana sa stvarnošću. Nadamo se da će španjolske agencije za provođenje zakona provesti temeljitu i objektivnu istragu i razriješiti što se dogodilo" - objavila je tvrtka u priopćenju.

Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo