prvi politički govor nakon poraza / Clinton se žestoko obrušila na Melaniju Trump: 'Žene nikad nisu bile slabije predstavljene u Bijeloj kući'

Image
Foto: AP Images

Hillary Clinton u San Franciscu je održala prvi politički govor nakon izbornog poraza, a ponajviše se usredotočila na problem spolne ravnopravnosti

29.3.2017.
8:32
AP Images
VOYO logo

Hillary Clinton u utorak se popela na pozornicu na konferenciji o različitostima u San Franciscu i odaslala prve političke komentare otkako je izgubila na predsjedničkim izborima koncem 2016. godine, piše CNN

Na samom početku govora, Clinton se našalila i odmah osvojila publiku. "Nema drugog mjesta na kojem bih radije bila nego ovdje... osim u Bijeloj kući."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poražena predsjednička kandidatkinja ponajviše je govorila o problemu rodne ravnopravnosti žena, a priliku je iskoristila i kako bi žestoko iskritizirala dosadašnji rad Donalda Trumpa. 

"Očito je da ishod izbora na kraju nije bio onakav kakvom sam se nadala i za koji sam se trudila, no nikad se neću prestati zalagati za svoja uvjerenja", nastavila je Clinton. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušaj Republikanaca da zamjene dosadašnji sustav održive zdravstvene skrbi tzv. 'Obama care' nazvala je katastrofom, dodavši kako joj je iznimno drago da je većina Trumpovih odluka udarila u zid nezadovoljnih građana SAD-a. 

U nastavku izlaganja o spolnoj ravnopravnosti, Clinton je ustvrdila kako žene nikad nisu bile slabije zastupljene u Bijeloj kući, indirektno kritizirajući prvu damu Melaniju Trump.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govor je ipak završila u pozitivnom tonu. "Na kraju krajeva, vi ste oni koji su otkrili kako smanjiti računala do veličine da nam stanu u jednu ruku. Vi ste oni koji imaju moć! Iako su na pomolu mračna vremena, ja ih gledam kao priliku za nov početak, kao rađanje beskonačnog potencijala za nove prilike", zaključila je Clinton i zaradila veliki pljesak publike u San Franciscu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo