KRVOPROLIĆE U CRNOJ GORI / Crnogorski monstrum nazvao oca i supruga ubijenih i rekao mu: 'Ubio sam ti cijelu obitelj' i nastavio pucati

34-godišnji Vuk Borilović u krvavom pohodu ubio je dvoje djece i njihovu majku, a onda lovačkom puškom nastavio ubijati prolaznike, susjede i vlastitog ujaka

13.8.2022.
19:12
VOYO logo

Tuga i bol obitelji ubijenih, ali i cijele Crne Gore. Na mjestu ubojstva ostale su krvave plahte i razbijena stakla. Osmrtnica dvoje dječaka Mašana i Marka i majke Nataše slomila su srca Cetinjana.

"Mi smo Cetinjani pod pravim šokom, nemam komentar, nismo ni jeli ni pili čak ni momci u mom komšiluku. Plakali smo. nismo jeli koliko smo potreseni", rekla je mještanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krvavi pir 34- godišnji Vuk Borilović prvo je počeo kod svojih podstanara. Na ulaznim vratima ubio je 11-godišnjeg dječaka pa njegovog 8-godišnjeg brata, a onda upucao i njihovu majku koja je preminula do bolnice. Motiv, koliko je poznato, je svađa oko stanarine.

Kada ih je ubio, kako tvrde svjedoci, nazvao je oca i supruga ubijenih i rekao: "Ubio sam tvoju i moju obitelj." Jer je Vuk Borilović u međuvremenu upucao i svog ujaka koji ga je htio zaustaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ujak ide i ja idem pored njega, i on kaže stani Vučko, a on kaže što si ti došao, tko te poslao, ma stani, ma što stani i on bum i ubi ga. Ja pored ne znam gdje sam", ispričao je potreseni svjedok.

Image
upucao mu je kuma /

Tko je čovjek koji je upucao ubojicu u Cetinju? Već su mu sudili za ubojstvo prije 16 godina

Image
upucao mu je kuma /

Tko je čovjek koji je upucao ubojicu u Cetinju? Već su mu sudili za ubojstvo prije 16 godina

Drama je nastavljena još 45 minuta kada Borilović kreće na susjede. Redom ih je ubijao u kući, ili ih zvao van pa likvidirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija je bila kaotična, žene su plakale, ljudi su bili u panici, govorili da čovjek ima naoružanje i da nasumice puca", kazala je svjedokinja Milena Stanojević.

Tako je ubio još sedmero ljudi, a šestero je ranjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po pozivu građana su upućeni policajci kojom prilikom u razmjeni vatre teško je ranjen jedan policajac", izjavio je Zoran Brđanin, direktor crnogorske policijske uprave.

Borilović se nije predao niti kada je opkoljen, već je lovačkom puškom, za koju je kao lovac imao dozvolu, pucao na hitnu i na policiju. Na kraju je već ranjenom ubojici, presudio mještanin, kum jednog od ubijenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su traume, koje će ostati, nitko te ljude ne može vratiti, tu djecu, to je još uvijek nestvarno", rekao je očevidac Mladen Zadranin.

Borilović je radio u Nacionalnom parku Lovćen i njegovi kolege kažu da je bio vrijedan radnik, bio je član Socijaldemokrata Crne Gore. U zadnje vrijeme bio je vrlo povučen, a imao je zakazan i pregled kod psihijatra. Suprugu i troje djece odveo je u Herceg Novi, a mještani tvrde da je umislio da ga susjedi potkradaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među ozlijeđenima, jedna osoba i dalje je životno ugrožena. U bolnicu u Cetinju sinoć je stigao i crnogorski premijer.

"Nezapamćena tragedija u Crnoj Gori. Molimo sve građane Crne Gore da mislima budemo uz obitelji ubijenih i molimo za živote koji su ranjeni", poručio je crnogorski premijer Dritan Abazović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na solidarnost i zajedništvo stanovnike Crne Gore pozvao je i predsjednik Milo Đukanović. A policija moli da se s obzirom na negativne običaje, obitelji klone bilo kakve osvete.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo