ODLAZAK IZ EKSPERTNE SKUPINE / Crnogorski prepisivači kurikuluma podnijeli ostavke: vratit će novac koji su primli za angažman

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Crnogorsko je Ministarstvo prosvjete održalo sastanak s članovima Radne skupine, nakon čega su oni podnijeli neopozive ostavke

29.8.2017.
9:31
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Članovi ekspertne skupine u Crnoj Gori koji su prepisala plan hrvatskog kurikuluma podnijeli su ostavke i najavili da će vratiti novac koji su primili za angažman koji su trebali učiniti, piše crnogorski portal vijesti.me.

Ministarstvo prosvjete Crne Gore prošlog tjedna je iniciralo formiranje novog Nacionalnog savjeta za obrazovanje, a ostavke su podnijeli Aldijana Muratović, Danijela Bulatović i Niko Raičković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorsko je Ministarstvo prosvjete nakon dobivanja informacija o preuzimanju dijela hrvatskog kurikuluma u crnogorski osnovnoškolski program za Tjelesni odgoj održalo sastanak s članovima Radne skupine, nakon čega su oni podnijeli neopozive ostavke.

Crna Gora je nove predmetne kurikulume početkom ljeta objavila na stranicama Zavoda za školstvo, a uvid u njih pokazuje da su prepisani iz hrvatskih dokumenata. Otkrila je to učiteljica mentorica iz zagrebačke Osnovne škole Voltino, Ljiljana Hanžek, koja je radila na hrvatskoj kurikularnoj reformi dok je na njenom čelu bio Boris Jokić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo