STRAVA U BERLINU / Cure detalji o naletu automobila u Berlinu: Njemački mediji tvrde da je vozač imao nesuvisle komentare

Image
Foto: RTL Vijesti

Vozač je 29-godišnji Nijemac armenskog porijekla koji živi u Berlinu, a navodno je već otprije poznat policiji

8.6.2022.
19:02
RTL Vijesti
VOYO logo

Danas je 29-godišnjak automobilom naletio na pješake u središtu glavnog grada Njemačke. Pri naletu je jedna osoba poginula, a petero se bori za život. Vozač, Nijemac armenskog porijekla, je priveden, a policija sumnja da je nalet bio namjeran.

Prizori užasa na ulicama Berlina. Vozač se automobilom zaletio u gomilu pješaka na trgu u zapadnom dijelu grada, a u gomili cijeli razred iz škole u Hessenu koji je bio na izletu. Dob učenika je nepoznata, no preminula je njihova učiteljica. Svjedoci tvrde, automobil je doletio u punom gasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Muškarac se zatim vratio na cestu i zaustavio u izlogu trgovine“, kazao je Thilo Cablitz, glasnogovornik policije.

A onda je pokušao pobjeći ali su ga zadržali prolaznici do dolaska policije. Ubrzo su stigli teško naoružani policajci, brojni vatrogasci i hitna služba pa i spasilački helikopter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Naše su hitne službe u ovoj nesreći pronašle beživotno tijelo. Pet osoba ima ozljede opasne po život, a imamo i tri teško ozlijeđene osobe“, potvrdio je Adrian Wentzel, glasnogovornik vatrogasne postaje u Berlinu.

Image
VELIKA TRAGEDIJA /

VIDEO Objavljena uznemirujuća snimka uhićenja vozača s mjesta nesreće u Berlinu

Image
VELIKA TRAGEDIJA /

VIDEO Objavljena uznemirujuća snimka uhićenja vozača s mjesta nesreće u Berlinu

Vozač je 29-godišnji Nijemac armenskog porijekla koji živi u Berlinu, a navodno je već otprije poznat policiji. Trenutačno se nalazi u bolnici zbog ozljede glave, jer je pri trenutku privođenja, kako neslužbeno doznaju njemački mediji, imao nesuvisle komentare. Pregledava se njegov automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Unutra bi trebali biti turski posteri ali nema pisama priznanja. U automobilu bi trebali biti posteri koje osobno nisam vidjela, a na kojima su komentari o Turskoj“, kazala je Iris Spranger, senatorica za unutarnje poslove.

„Loše je, ljudi. Tamo je puno policije. Tijelo je nasred ceste. S ove strane su sve hitne službe koje pokušavaju pomoći ljudima“, ispričao je John Barrowman, glumac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strahoti u Berlinu svjedočio je i poznati američki glumac koji se u trenutku nesreće nalazio u obližnjoj trgovini.

„Čuo sam buku kada smo bili u trgovini, izišli smo van i vidjeli policiju kako juri niz ulicu. Bilo je puno ozlijeđenih kojima su pomagale hitne službe. Vidio sam kako ženu stavljaju u kola hitne pomoći. Izgledalo je kao da su nekoga reanimirali“, ispričao je Barrowman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istome mjestu se dogodio teroristički napad u prosincu 2016. godine, kada je vozač kamiona na božićnom sajmu ubio 13 ljudi.

„Šokirani smo ovom situacijom koja donosi tako loša sjećanja svima nama, posebno zbog terorističkog napada u Breitscheidplatzu“, izjavila je Frankziska Giffey, gradonačelnica Berlina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se točno dogodilo pokazat će istraga a policija je uputila apel svjedocima da im dostave sve snimke stravične nesreće.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo