na sudu / Djevojčica umrla od napadaja astme nakon što ju je liječnica odbila primiti jer je zakasnila

Image
Foto: Thinkstock

Na prijemu je s kćeri bila između 17.10 i 17.18 sati, a u klinici vrijedi pravilo da se tolerira kašnjenje od deset minuta pa je liječnica rekla majci da dođe idući dan

28.2.2018.
7:58
Thinkstock
VOYO logo

5-godišnja Ellie-May Clark umrla je nakon što ju liječnica nije htjela primiti jer je zakasnila na hitan pregled u klinici u Južnom Walesu, piše Metro.

Curica je imala teški napadaj astme u školi, a njezina majka, Shanice Clark, je nazvala kliniku u kojoj su joj rekli da dođe u 17 sati. Na prijemu je s kćeri bila između 17.10 i 17.18 sati, a u klinici vrijedi pravilo da se tolerira kašnjenje od deset minuta pa je liječnica opće medicine Joanne Rowe rekla majci da se s kćeri dođe idući dan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shanice je kćer tu noć stavila na spavanje i provjeravala ju svakih 10, 15 minuta. No, u 22.30 djevojčica je poplavila nakon čega je majka nazvala hitnu. 

Curicu je 25. siječnja 2015. godine odvezena u bolnicu gdje je ubrzo umrla. Joanne Rowe koja toga dana nije imala pacijenta između 16.50 i 17.20 sati je sada na sudu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nazvali su me s prijema i rekli da mi je stigao drugi pacijent. Rekli su mi i da je stigla i Ellie-May koja je s mamom zakasnila. Na prijemu su me pitali da li da im kažem da dođu sutra, a ja sam rekla da - branila se na sudu liječnica. Na suđenju se čulo i da je liječnica još 2014. godine znala da curica ima težak oblik astme opasan po život, ali da tu informaciju nije upisala u njezin liječnički karton. Recepcionarka Ann Jones je posvjedočila da je tada prvi put odbila pacijenta koji je došao na hitni pregled. 

"Neki se liječnici strogo drže pravila deset minuta, a neki ne", tvrdi Jones. Na pitanje da li joj je bilo nelagodno jer je odbila dijete i njegovu majku Jones je rekla: "Da, je jer sam uvijek mislila kako se ne smije odbiti dijete koje je hitno došlo na pregled".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jones je zabilježila da Ellie-May Clark nije bila na pregledu i dopisala da je curica zakasnila

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo