UKRAJINCI SE PRIPREMAJU ZA RAT / Ekipa RTL-a uživo iz Kijeva: Mnogi idu na vojne obuke, uče pucati, dižu novce s bankomata, kupuju medicinsku opremu

Što se tiče Hrvatske, prošli je ponedjeljak Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, izdalo upozorenja da hrvatski građani ne putuju u dijelove Ukrajine koji graniče s Rusijom

30.1.2022.
20:45
VOYO logo

RTL-ova reporterka Leona Šiljeg nalazi se u Kijevu te je prokomentirala stane u zračnoj luci. 

Što se tiče same situacije u Kijevu, dosta ovisi o tome koga pitate. Ima onih koji će reći da je situacija napeta, da su tenzije visoke i da strahuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi se boje da sve ovo tek počinje. Govore da je situacija napeta punih osam godina još od 2014. godine i pokušavaju barem prividno živjeti normalnim životom s odlaskom na posao.

Ima onih koji kažu da je puno napetije. Dižu novce s bankomata i spremaju stvari za hitne situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki se vikend u šumi nedaleko od Kijeva održavaju vojne obuke, civili kupuju puške, uče pucati, a danas je između ostalog i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao da će on prvi uzeti strojnicu i braniti svoj grad.

Image
strah od invazije /

SAD uskoro izlazi sa sankcijama Rusiji: 'Putin će platiti golemu cijenu ako se odluči za rat'

Image
strah od invazije /

SAD uskoro izlazi sa sankcijama Rusiji: 'Putin će platiti golemu cijenu ako se odluči za rat'

Mnoge zapadne zemlje povukle su svoje diplomate. Što se tiče Hrvatske, prošli je ponedjeljak Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, izdalo upozorenja da hrvatski građani ne putuju u dijelove Ukrajine koji graniče s Rusijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je Ukrajinu stiglo osmeročlano izaslanstvo iz Europskog parlamenta, a među njima i Tonino Picula. U Ukrajini će biti tri dana, a njihov plan i program je stroga tajnost zbog sigurnosnih mjera. U planu je da će posjetiti i liniju razgraničenja na Krimu, no ono što se zna za sada u utorak u Kijevu i da će se sastati s cijelim državnim vrhom.

Dok predsjednik Ukrajine građanima govori da paniku ne treba stvarati, sutra ćemo vidjeti kakva će situacija biti na glavnom trgu i glavnom gradu Kijevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo