ranjeno najmanje sedam osoba / Eksplozija u Turskoj: samoubilački napad u gradu pored sirijske granice, troje mrtvih

Image
Foto: AP Images

Pretpostavlja se da je eksploziju uzrokovao bombaš samoubojica koji je aktivirao napravu za vrijeme policijskog upada u sklonište osumnjičenih militanata

16.10.2016.
14:51
AP Images
VOYO logo

Trojica policajaca ubijena su u eksploziji na jugoistoku Turske u gradu Gaziantepu u nedjelju, priopćili su bolnički izvori, te dodali da je u eksploziji ranjeno najmanje sedam osoba.

Pretpostavlja se da je eksploziju uzrokovao bombaš samoubojica koji je aktivirao napravu za vrijeme policijskog upada u sklonište osumnjičenih militanata džihadističke skupine, takozvane Islamske dražve (IS), objavili su sigurnosni izvori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je slijedila vozilo za koje se pretpostavlja da je u njemu bio eksploziv do kuće za koju se vjeruje da je služila kao sklonište za sedam do osam osoba podrijetlom iz Sirije i upala u kuću, priopćili su sigurnosni izvori.

Među hospitaliziranima ima i policajaca, rekli su bolnički izvori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska je upala na sirijski teritorij u kolovozu kao potpora sirijskim pobunjenicima u pokušaju da potisne militante IS-a sa svoje granice. Pobunjenici su rekli u nedjelju da su osvojili mjesto Dabik od džihadističke skupine, uporište za koje je, prema vjerovanju, obećano da će se u njemu voditi konačna, apokaliptička bitka sa Zapadom.

Turska je pretrpjela niz napada za koje odgovornost snose džihadisti IS-a i kurdski militanti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kolovozu je ubijeno 57 ljudi - od njih su 34 djeca - u samoubilačkom napadu koji je izveo bombaš povezan s džihadistima IS-a na kurdskom vjenčanju u Gaziantepu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo