izgubio i 95 posto prijatelja / Godinu dana glumio da je homoseksualac: majka mu je rekla da bi radije imala rak nego gay sina!

Obećana zemlja Amerika često nije ni približno toliko otvorena i 'obećana' kako se Amerikanci vole hvaliti. To potvrđuje i priča Tima Kureka. Taj uzorni dečko bio je pravi homofob dok mu najbolja prijateljica nije priznala da je gay

31.8.2015.
18:06
VOYO logo

Tim Kurek je oduvijek bio uzoran američki kršćanin. Konzervativan i homofobičan. Takvom su ga ponašanju odmalena učile i majka i vjeroučiteljica. 

"Rekla je da je homoseksualizam ultimativno odvratan i uzokuje bacanje supornog ognja s neba. Tad je sve počelo. Tad sam se počeo bojati riječi homoseksualno…. 0:53 Gejevi su postali neprijatelji", izjavio je Tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve dok mu prijateljica nije uzdrmala te fundamentalističke temelje. 

"Bila mi je prijateljica za koju nisam znao da se skriva. Sve dok nije pukla jedne večeri na karaokama i rekla mi da je priznala obitelji te da su je se brutalno odrekli. Bila je isključena iz života koji je poznavala. Tri riječi su promijenile sve. Tri jednostavne riječi. Ja sam gay", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je i sam tako odgajan, nije mu se to baš uklapalo s Isusom u kojeg je slijepo vjerovao.  

"Ono što me najviše impresioniralo kod Isusa jest činjenica da je on ultimativni primjer empatije. Postao je nešto što nije i hodao je u našim cipelama. To je bio prekrasan primjer suosjećanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tad je odlučio – godinu dana sam će hodati u gay cipelama.   

"Zato sam odlučio reći svima da sam gay, hodati u cipelama onih koje sam uvijek diskriminirao, da se uvjerim koliko će mi etiketa gay osobe promijeniti život. Živim u društvu i državi koja tvrdi da je civilizirana, moderna i prosvijetljena, ali pokazalo se da nije ništa od toga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Timova majka rekla je da bi radije imala rak nego gay sina. Do kraja godine izgubio je 95 posto prijatelja. No, izgubio je nešto još važnije – vlastite predrasude. 

"Većina mojih bližnjih okrenula mi je leđa tog dana. Osjećao sam se kao da sam umro", prepričava Tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shvatio je da je među gay populacijom mnogo vjernika. Shvatio je i da pravi vjernici nisu homofobi, ali ta manjina koja mrzi drukčije nažalost je glasnija. O svemu je napisao i knjigu. Jednu od onih koja možda neće promijeniti svijet, ali bi mogla poneku skučenu svijest.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo