SUSRET U VATIKANU / Grabar-Kitarović pozvala papu Franju u Hrvatsku: poklonila mu je dres 'Vatrenih'

Image
Foto: AP

Predsjednica je Franji poklonila dres hrvatske nogometne reprezentacije s brojem 9. Papa je Kolindi Grabar-Kitarović darovao medaljon svetog Martina i apostolsku poputnicu

28.5.2015.
12:24
AP
VOYO logo

VATIKAN - Papa Franjo primio je u četvrtak u Papinskoj palači u Vatikanu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja ga je pozvala u posjet Hrvatskoj.

Polusatni razgovor s papom Franjom predsjednica države iskoristila kako bi ga pozvala u Hrvatsku, te mu je poklonila i dres hrvatske reprezentacije s brojem devet. Papa je uzvratio poklonivši apostolsku poputnicu i medalju sv. Martina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon razgovora s Papom, hrvatska predsjednica sastala se i s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Kolinda Grabar Kitarović i papa Franjo

Grabar-Kitarović kasnije u četvrtak trebala bi u veleposlanstvu RH pri Svetoj Stolici odlikovati kardinala Dominiquea Mambertija, bivšeg vatikanskog ministra vanjskih posloav, Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom za osobni i višegodišnji doprinos u pristupanju Hrvatske Europskoj uniji te promicanje prijateljskih odnosa između Hrvatske i Svete Stolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo