ŽELE KONTROLIRATI MIGRANTE / I Austrijanci će podignuti ogradu na granici, ali tvrde da je ne namjeravaju zatvoriti

'Ogradu dižemo kako bismo osigurali organiziran i kontroliran ulazak u našu zemlju, ne kako bismo zatvorili granicu', uvjerava ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner

28.10.2015.
10:14
VOYO logo

Austrija će izgraditi "tehničke prepreke" na granici sa Slovenijom kako bi olakšala kontrolu priljeva tisuća migranata koji svaki dan prelaze na austrijski teritorij, rekla je jučer austrijska ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner.

No, jutros je Mikl-Leitner bila nešto konkretnija otkrivši u razgovoru za radio O1 da se radi o ogradi, već prokušanoj metodi kontrole migrantskog vala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ogradu dižemo kako bismo osigurali organiziran i kontroliran ulazak u našu zemlju, ne kako bismo zatvorili granicu", uvjerava ministrica.

Još jučer Mikl-Leitner je rekla da je zatražila izradu planova za posebne građevinske mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje je situacija osobito dinamična. Dosad je dnevno granicu prelazilo između tri i osam tisuća ljudi, ali se moramo pripremiti i za slučaj da se te brojke povećaju na 12 tisuća", rekla je novinarima Mikl-Leitner na graničnom prijelazu Spielfeld.

U Europu je od početka godine stiglo više od 680 tisuća migranata s Bliskog istoka, iz Afrike i iz Azije, a Austrija i Slovenija su dio koridora od Balkana do zapadne Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo