Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SEZONA SKIJANJA UPITNA

Interes za skijašku sezonu velik: U kojoj su zemlji skijališta otvorena i koje su mjere na snazi?

Mnogi hoteli, kao što je to bilo i tijekom ljetne sezone, nude potpun povrat novca ukoliko odlazak na skijaške radosti upropasti COVID

Ružica Đukić/ 29.11.2021. u 21:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svi žele na skijanje! Sudeći prema informacijama domaćih putničkih agencija, za nadolazeću skijašku sezonu interes je velik. No, koliko želja, toliko i nedoumica. U kojoj su zemlji skijališta otvorena, koje su mjere na snazi te gdje je i u kojem terminu najjeftinije.

“Interes za ovu zimu, nadolazeću zimu, je nadmašio sva očekivanja. Odgovor leži u tome što prošle godine skijališta nisu radila tako da gosti, zapravo, nisu nigdje ni išli tako da je i samim tim pojačan interes za ovu zimu”, kazala je Ana Radoš, voditeljica poslovnice turističke agencije.

Neki su već na stazama Croplaza, kako se u šali naziva talijanski Kronplatz.

“Na Kronplazu vam je potrebna COVID potvrda da bi mogli ućI na žičare. Njih povezujemo putem aplikacije zajedno sa ski passom i na skijalištu vas više nitko ne traži COVID potvrdu. To je izvrsno, nema nikakvih problema. Može se ulaziti u lokale, može se družiti, može se feštati. Ljudi imaju društvenu samoodgovornost”, izjavio je Nino Stančić Vidrač, predsjednik Hrvatske udruge ljubitelja skijanja i snowboardanja.

Image
NE VADITE JOŠ SKIJE

Austrija od ponedjeljka zatvara žičare zbog lockdowna. Iz naših agencija ipak računaju da će biti skijaške sezone

Image
NE VADITE JOŠ SKIJE

Austrija od ponedjeljka zatvara žičare zbog lockdowna. Iz naših agencija ipak računaju da će biti skijaške sezone


No, pitanje je što će u Italiji biti nakon uvođenja super green passa. Jednostavno rečeno, riječ je o strožim mjerama koje na snagu stupaju 6. prosinca. Prema kojima svi koji nisu preboljeli ili nisu cijepljeni neće moći ni u hotele ni u restorane. U Austriji su takve mjere već na snazi. Skijati može lokalno stanovništvo, ali na stranicama ministarstva vanjskih poslova stoji: “Za vrijeme lockdowna nisu dozvoljena turistička putovanja u Austriju”.

“I dalje smo u lockdownu koji će trajati do 12. prosinca. Optimistični smo da ćemo hotele i restorane za turiste otvoriti 13. prosinca. Situacija trenutačno izgleda dosta dobro. Vrijeme i uvjeti za skijanje savršeni su za ovo doba godine i očekujemo puno gostiju, ako dobijemo dozvolu za otvaranje”, poručuje Mario Siedlar, direktor Turističke zajednice Obertaurena.

Dok se za Italiju i Austriju detalji još uvijek čekaju, jedno je sigurno.

“Najlakše mjere, odnosno najlabavije, su u Bosni i Hercegovini i na Jahorini gdje, u biti, nema ograničenja što se toga tiče eventualno je za povratak u Hrvatsku potrebna COVID potvrda”, kazala je Ana Radoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gosti hotela PCR za povratak u zemlju moći će napraviti u svojoj hotelskoj sobi. Koncerti su organizirani tijekom cijelog prosinca pa je zbog svega navedenog Jahorina u najatraktivnijem periodu potpuno rasprodana.

Bez ograničenja, barem za sada, može se skijati i u nekim drugim zemljama.

“Francuska je uvijek neka jeftinija varijanta, a Švicarska i ostale zemlje su malo luksuznija varijanta”, izjavio je Stančić Vidrač.

Cijena, jasno, ovisi i o terminu odmora.

“Prvi tjedan poslije Nove godine su nešto više cijene nego prošlih godina iz razloga što tjedan obuhvaća više dana visoke sezone, do 06. 01 je visoka sezona”, kazala je Radoš.

Mnogi hoteli, kao što je to bilo i tijekom ljetne sezone, nude potpun povrat novca ukoliko odlazak na skijaške radosti upropasti COVID.

Ružica Đukić/ 29.11.2021. u 21:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
putinova željezna dama

Veliki obrat u Rusiji: Putinova glavna propagandistica okrenula se protiv njegove prisilne mobilizacije!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba