zbog sulejmanija / Iranski političar ucijenio Donalda Trumpa: 'Isplatit ćemo tri milijuna dolara onome tko ga ubije!'

Image
Foto: AP Images

U vatrenom govoru Hamzeh se zakleo da će mrtav Sulejmani biti opasniji za Ameriku nego dok je bio živ

21.1.2020.
13:50
AP Images
VOYO logo

Iranski političar Ahmad Hamzeh iz središnje pokrajine Kerman, obratio se zastupnicima u parlamentu: "Isplatit ćemo nagradu od tri milijuna dolara u gotovini onome tko ubije Trumpa."

Kerman je pokrajina iz koje potječe Kasem Sulejmani, iranski vođa Kudsa, koji je ubijen u napadu bespilotnom letjelicom, a čiju se smrt režim zakleo osvetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vatrenom govoru Hamzeh se zakleo da će mrtav Sulejmani biti opasniji za Ameriku nego dok je bio živ.

Također je napao Trumpovu administraciju koja se koristila "preventivnim napadom" na Sulejmanija pod izgovorom da je kovao zavjeru protiv Amerikanaca.

"Hoće li vaša veleposlanstva u regiji biti sigurna? Ako vaša veleposlanstva planiraju ubiti naše nevine ljude, je li nam dopušteno da ih uništimo?" zapitao se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

"Jesu li vaše vojne baze i centri u regiji neopasni ili su tu da nanesu zlo narodima iz regije? Je li nam dopušteno u preventivnom napadu uništiti sve vaše baze?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o Nuklearnom sporazumu iz 2015. godine koji je Trumpova administracija napustila, dodao je: "Da imamo nuklearno oružje danas, bili bismo imuni na prijetnje".

"Sada kad je Europa napustila svoje obveze, predlažem da se i mi udaljimo iz sporazuma i što je prije moguće pokrenemo nuklearnu fiziju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Recimo svijetu da smo se pridružili Klubu nuklearne energije."

Zapad je dugo optuživao Teheran da želi razviti nuklearno oružje iako iranske vjerske vlasti to kontinuirano negiraju i govore da iranski nuklearni program ima samo miroljubive ciljeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo