snimka koja ledi krv u žilama / ISIL ovaj put prijeti na bosanskom jeziku: 'Ubijajte kršćane, makar to bilo i nožem'

U ovome videu se pokazuju i snimci znamenitog mosta Golden Gate u San Franciscu te Las Vegas Strip, bulevar poznat po velikom broju kazina i hotela

28.6.2016.
19:16
VOYO logo

Bosanski radikalni islamist Jasmin Keserović koji se već godinama bori na strani terorističke organizacije Islamske države  uputio je šokantnu video poruku muslimanima s pozivima na masovna ubijanje kršćana u videu u kojemu su prikazani dijelovi San Francisca i Las Vegasa kao potencijalne mete napada. 

Kako je prenio portal SAFF iz BiH blizak radikalnim krugovima, 22-godišnji Keserović podrijetlom iz Zavidovića na sjeveru BiH u novome videu slavi Omara Mateena, terorista koji je ranije u lipnju u noćnom klubu u Orlandu pobio 49 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ustanite muslimani. Ubijajte kršćane i njihove sluge. U njihovim gradovima i državama. Postavljajte im eksploziv pod njiha auta, u njihove kuće, u njihove urede. Ubijajte ih snajperima i prigušivačima. Ubijajte ih onako kako ste u mogućnosti, o muslimani. Pa makar to bilo i nožem", poručuje Keserović u video zapisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovome videu se pokazuju i snimci znamenitog mosta Golden Gate u San Franciscu te Las Vegas Strip, bulevar poznat po velikom broju kazina i hotela.

Bosanski islamski radikal, koji je i prošle godine upućivao prijetnje, dodaje u poruci da muslimani trebaju ubijati vojnike i civile u znak osvete i potpore Islamskoj državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojte praviti razliku između vojnika i civila kao što njihovi zrakoplovi ne prave razliku između vojnika i civila Islamske države. Oslonite se na Allaha čvrsto. I pomozite vašu braću. I nemojte sumnjati u ispravnost vaših djela. Kada kažnjavajte, kažnjavajte istom mjerom kojom su vas kažnjavali", poručio je Keserović.

Sigurnosne službe u BiH za Keserovića su navele da se radi o radikalu rođenom 1994. u Zavidovićima, gdje je bio i nastanjen u mjestu Hajdarevići. Keserović, zvani Muhamed, otišao je u džihad zajedno s poznatim selefistima koji su i u BiH osuđivani za terorizam Bajrom Ikanovićem i Midhatom Đonom 23. lipnja 2013. On se na prošlogodišnjem video poruci ISIL-a pojavljivao pod imenom Abu Muhammad Al-Bosni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo