borbe sve intenzivnije / ISIL pod žestokim udarom: SAD tvrdi da je dosad ubijeno više od 60.000 boraca ekstremne skupine

Image

Od nove godine borbe na teritoriju koji je prisvojila Islamska država su se višestruko intenzivirale

15.2.2017.
16:05
VOYO logo

Šef specijalnih operacija SAD-a u utorak je priopćio kako su američke snage i saveznici eliminirali više od 60.000 boraca Islamske države. 

General Raymond Thomas zapovjednik je elitne specijalne jedinice koja radi u inozemstvu, a uključuje i skupinu 'Zelenih beretki', specijaliziranih za borbu protiv terorista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još u prosincu prošle godine, jedan stariji časnik američke vojske izjavio je kako je dotad ubijeno 50.000 boraca ISIL-a, a ta brojka s vremenom se očito i povećala. 

Od nove godine borbe na teritoriju koji je prisvojila Islamska država su se višestruko intenzivirale, i to je sigurno jedan od razloga zbog čega je narastao i broj palih ISIL-ovih boraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko ta informacija pouzdana ipak je upitno, pošto se informacije mijenjaju paralelno s izvorima. Naime, Velika Britanija je u prosincu, upravo kad je SAD izvijestio o 50.000 ubijenih boraca, u javnost pustila dvostruko manju brojku ubijenih boraca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo