drama u eu parlamentu / Izljevi seksizma u parlamentu: kontroverzni Korwin-Mikke izjavio kako 'žene treba manje plaćati jer su slabije i manje inteligentne'

S obzirom na to da inače poznat po kontroverznim izjavama, ovaj libertarijanac i euroskeptik svejedno je uspio šokirati započevši prepirku seksističkim izjavama

3.3.2017.
13:06
VOYO logo

Jučer je u Europskom parlamentu bilo poprilično dramatično nakon što je poljski zastupnik Janusz Korwin-Mikke izjavio kako bi žene trebale biti plaćene manje jer su "slabije i manje inteligentne". 

S obzirom na to da inače poznat po kontroverznim izjavama, ovaj libertarijanac i euroskeptik svejedno je uspio šokirati započevši prepirku seksističkim izjavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da žene trebaju zarađivati manje od muškaraca jer su slabije, manje, manje inteligentne... Moraju manje zarađivati. To je sve", rekao je Korwin-Mikke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah potom mu je žestoko uzvratila španjolska eurozastupnica Iratxe Garcia Perez iz Socijalističke radničke partije.

"Prema vašoj teoriji, ja ne bih trebala imati pravo biti ovdje kao zastupnica ovog parlamenta. I znam da vas to boli, znam da vas to boli i da vas zabrinjava što žene danas kogu sjediti u ovom domu i zastupati europske građane s istim pravima kao vi. Ovdje sam da bih branila sve europske žene od muškaraca kao što ste vi", odgovorila mu je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ovih izjava, Europski parlament trenutno istražuje Korwina-Mikkea, navodi Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo