MASOVNI ŠOPING / Jeftinije je u Bosanskom Brodu: Brođani odlaze po gorivo, ali i još neke namirnice

Pad cijene goriva najviše se osjeti u susjednoj Bosni i Hercegovini, gdje je litra dizela pala ispod šest kuna. Naspram Hrvatske ušteda je veća od 70 kuna po spremiku. Uz gorivo znatno su jeftinije i neke namirnice

20.2.2016.
19:12
VOYO logo

Ušteda veća od kune po svakoj litri itekako je dobar razlog Brođanima da po gorivo potegnu preko Save jer na mjesečnoj razini kućni budžet bilježi nemali porast.

"Pa recimo na mjesečnoj razini uštedim nekih 500 do 700 kuna", rekao nam je Vinko iz Slavonskog Broda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Litra dizela u BiH trenutno košta 5,90 kuna, a u Hrvatskoj 7,30. Litra benzina kod susjeda pala je na 6,60 kuna, dok u Hrvatskoj stoji 8,12 kn. Pa je tako prosječni spremnik dizela jeftiniji za 70 kuna, a benzina 76 kuna.

Kad se već uštedjelo, ima se za trošiti - logika je trgovaca u Bosanskom Brodu koji su uz cestu poslagali raskošnu ponudu najtraženijih potrepština.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim po gorivo, u Bosanski Brod se najčešće dolazi po pivo i cigarete, pa je tako gajba hrvatskog proizvođača piva u Bosanskom Brodu 80 kn, dok je u Hrvatskoj 120.

Tako se ispred glavnih trgovina u Bosanskom Brodu mogu zateći većinom hrvatske registracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri povratku hrvatska policija kontrolira vrećice jer je preko granice dozvoljeno maksimalno po osobi prenijeti 200 cigareta, odnosno jednu šteku ili 250 grama duhana, dvije litre žestokog pića ili dvije litre vina, robe vrijednosti do 1000 kuna i 50 mlilitara parfema.

No, mještani Bosanskog Broda priznaju da se događa i obrnuti šoping. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što god da uzimam, kava, šećer, meso i cigarete - to je ovdje jeftinije, a recimo garderoba, tehnika i te stvari su tamo", rekao nam je Igor. 

Idiličan potrošački suživot u kojem se točno zna u koju se državu ide po što.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo